Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για τους εργαζομένους της ΑΤΗΚ

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη θα έχουν σήμερα στις 4 το απόγευμα οι Συντεχνίες της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους.

 Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Πάφος ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕ – ΑΤΗΚ Αλέκος Τρυφωνίδης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι ψεύδεται στον λαό όταν ισχυρίζεται ότι οι αποκρατικοποιήσεις της ΑΗΚ και της ΑΤΗΚ αποτελούν προαπαιτούμενο του μνημονίου.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση υλοποιεί απλά το ιδεολογικό της μανιφέστο παραδίδοντας στην ουσία σε ιδιωτικά συμφέροντα έναν κερδοφόρο οργανισμό όπως η ΑΤΗΚ ο οποίος παράλληλα αποτελεί και ένα ύψιστης ασφαλείας για την πατρίδα μας περιουσιακό στοιχείο λόγω του δικτύου οπτικών ινών το οποίο είναι τελευταίας τεχνολογίας, και το οποίο εποφθαλμιούν ξένες εταιρείες προκειμένου να μπορούν να ελέγχουν γεωστρατηγικά την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Τρυφωνίδης δήλωσε παράλληλα ότι οι Αρχές Ασφαλείας του κράτους έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για μια τέτοια εξέλιξη ενώ παράλληλα δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού θα αποφέρει τεράστια κέρδη στην εταιρεία που θα αγοράσει την ΑΤΗΚ αφού θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην κατεχόμενη σήμερα πλευρά.

Ο κ. Τρυφωνίδης καταλήγοντας κάλεσε τον κόσμο σε συστράτευση ούτως ώστε όπως είπε ένας κομβικής σημασίας κρατικός οργανισμός ο οποίος χρηματοδοτείται από τις θυσίες και το εισόδημα του Κυπριακού λαού να μην περάσει στα χέρια κερδοσκόπων.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ