Διαφημίσεις της ντροπής

Το Σαββατοκύριακο «περιπλανιόμουν» στα social media όταν ξαφνικά έπεσα πάνω σε κάποια δημοσιεύματα και φωτογραφίες που διαφήμιζαν και απεικόνιζαν, αντίστοιχα, το κατεχόμενο λιμανάκι της Κερύνειας.

 Οι φωτογραφίες έλεγαν «welcome to north Cyprus», τονίζοντας ότι το καλωσόρισμα στην «βόρεια» σκλαβωμένη μας πατρίδα είναι πολύ «θερμό» για όσους θέλουν να την επισκεφθούν. Οι εικόνες αυτές βρίσκονται σε κύρια σημεία της Αγγλίας, ενώ η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι τοποθετημένη σε κεντρικό σταθμό του μετρό.

Λοιπόν, εμείς τώρα αναρωτιόμαστε που βρίσκεται ο Κ.Ο.Τ. όταν γίνονται όλα αυτά εις βάρος της πατρίδας μας;

Από ότι φαίνεται, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα ότι ένα «κράτος», που δεν υπάρχει καν, βασίζεται στην αισχροκέρδεια και διαφημίζει την αλευτέρωτη μας πατρίδα σαν «αυτοτελή χώρα» και παραπληροφορεί τους τουρίστες.

Σε αυτά τα εδάφη έχουν σκοτωθεί χιλιάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και, παράλληλα, χιλιάδες έγιναν πρόσφυγες και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ακόμη, πολλοί άνθρωποι έχασαν τους αγαπημένους τους, άλλοι πάλι τους είδαν να σκοτώνονται μπροστά τους, ενώ λείψανα από αγνοούμενους ακόμα ανευρίσκονται, και το αποτέλεσμα όλων αυτών των θλιβερών συμβάντων; Η Κύπρος να χωρίζεται σε «βόρεια» και «νότια».

Και η «αλήθεια» που βγαίνει προς τα έξω; Ότι η μισή σκλαβωμένη μας πατρίδα είναι ένα «ιδανικό» μέρος για διακοπές.

Λυπόμαστε πολύ, αλλά όλα αυτά είναι ανεπίτρεπτα. Δεν μπορεί ένα παράνομο «κράτος» να ετοιμάζεται να υποδεχθεί τουρίστες και να τους αποκρύπτει σημαντικές αλήθειες που με πόνο έχουν γραφτεί στις σελίδες της Κυπριακής ιστορίας.

Ελπίζουμε οι αρμόδιες αρχές να επιληφθούν σύντομα του θέματος και να διορθώσουν οποιεσδήποτε λανθασμένες εντυπώσεις έχουν δημιουργηθεί, κυρίως, προς τα έξω.

Πρέπει να περαστεί το μήνυμα ότι δεν υπάρχει «βόρεια» και «νότια» Κύπρος, αλλά μια Κύπρος, χωρισμένη στα δύο αναγκαστικά και παράνομα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ