Εξετάζουν αύξηση ορίου ταχύτητας και πίστες

Την αύξηση του ορίου ταχύτητας σε ορισμένους δρόμους με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, την περαιτέρω μείωση του ορίου για εξασφάλιση μαθητικής άδειας οδήγησης, τον εκσυγχρονισμό των εξετάσεων άδειας οδήγησης, όπως και την προώθηση σχεδίου για εγκεκριμένες πίστες ταχύτητας συζήτησε χθες το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.

Το συμβούλιο συνεδρίασε στην παρουσία των δύο Υπουργών, Μάριου Δημητριάδη και Ιωνά Νικολάου και του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας, Δημήτρη Δημητρίου, που μέχρι την προηγούμενη ως επικεφαλής Τροχαίας Αρχηγείου ασχολείτο με τα θέματα αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», επί τάπητος τέθηκε το θέμα αύξησης του ορίου ταχύτητας σε συγκεκριμένους δρόμους, όπου αυτό επιτρέπεται από τις προδιαγραφές σχεδιασμού και ασφάλειας και κυρίως αφορά δρόμους με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Όπως διαφάνηκε υπάρχει θετική άποψη τόσο από πλευράς Αστυνομίας, όσο και από πλευράς Κυβέρνησης.

Το ίδιο ισχύει και για την εξέταση του ενδεχομένου περαιτέρω μείωσης του ορίου ηλικίας από τα 17,5 στα 17 για απόκτηση μαθητικής άδειας οδήγησης.  

Παράλληλα, συζητήθηκε ο σχεδιασμός και η προώθηση των επόμενων μέτρων για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της διαδικασίας εκπαίδευσης και εξέτασης οδηγών, με την εισαγωγή χρήσης υπολογιστή και ειδικού λογισμικού και επέκταση της εξεταζόμενης θεματολογίας για να καλυφθεί μια σειρά από θέματα, όπου φαίνεται ότι υπάρχουν κενά, βάσει και της δημόσιας διαβούλευσης με την κοινωνία.

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/206134/exetazoun-ayxisi-oriou-tachytitas-kai-pistes#sthash.zesXJtPB.dpuf