Γεύμα εργασίας θα έχουν Αναστασιάδης-Μέρκελ

Γεύμα εργασίας με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα έχει σήμερα στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες βράδυ στη γερμανική πρωτεύουσα για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη.

Με βάση το πρόγραμμα της επίσκεψης, το γεύμα θα αρχίσει στις 13:10 ώρα Κύπρου και είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μία ώρα και είκοσι λεπτά. Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Καγκελάριος Μέρκελ θα προβούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στην ατζέντα του γεύματος περιλαμβάνονται το Κυπριακό, η εμπλοκή της ΕΕ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, το θέμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, η ενέργεια, καθώς και η οικονομία, όπου θα διερευνηθούν τομείς για ενδεχόμενη οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Τις συνομιλίες θα απασχολήσουν και οι εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς Γερμανία και Κύπρος ανήκουν στο μπλοκ των κρατών – μελών της ΕΕ που τηρούν μια πιο συγκρατημένη στάση έναντι μιας ενδεχόμενης επέκτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Στο γεύμα από κυπριακής πλευράς θα παρακάθονται, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρέσβης της Κύπρου στη Γερμανία Μηνάς Χατζημιχαήλ και η Αναπληρωτής επικεφαλής της Πρεσβείας, Έλενα Ράφτη. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει πρόγευμα εργασίας με Έλληνες ανταποκριτές.

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος έφθασε επίσης χθες βράδυ από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν για τη σύνοδο του Eurogroup, θα συναντηθεί στις 18:30 ώρα Κύπρου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Στη συνάντηση θα συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής και οι δυσκολίες που προκύπτουν από την εφαρμογή του μνημονίου, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα.

 

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=263690&-V=articles