Παγκόσμια Τράπεζα: Μισθός ανάλογα με τις επιδόσεις...

Ενημέρωση αναμένουν από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μετά τα όσα το ΑΚΕΛ ανέφερε στη χθεσινή διάσκεψη Τύπου για το περιεχόμενο των δύο εκθέσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Παιδεία, προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να δεχθούν τη λήψη οποιωνδήποτε αποφάσεων που θα πλήξουν τη δημόσια Εκπαίδευση.

Ωστόσο, θα αναμένουν πρώτα να τύχουν λεπτομερούς ενημέρωσης από τον υπουργό Παιδείας και αναλόγως θα αντιδράσουν/τοποθετηθούν. Από πλευράς του ΑΚΕΛ βεβαίως η επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας ήταν δριμεία, αφού, όπως το κόμμα υποστηρίζει, η Κυβέρνηση κρατά το περιεχόμενο των δύο εκθέσεων για την παιδεία ως «επτασφράγιστο μυστικό», σε μια προσπάθεια να «παραπλανήσει και να μας αποκοιμίσουν όλους σε σχέση με τους σχεδιασμούς που κάνουν μαζί με την Παγκόσμια Τράπεζα για να μπορέσουν να επιβάλουν όσα από κοινού έχουν προαποφασίσει».

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης με τις δύο αυτές εκθέσεις, οι μελέτες που έχει έτοιμες το υπουργείο είναι τρεις, καθώς προσφάτως επιβεβαιώθηκε και η ύπαρξη έκθεσης που αφορά την πορεία της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Ο υπουργός Παιδείας πάντως, στις δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες γύρω από το περιεχόμενο των δύο εκθέσεων για την Παιδεία, υποστήριξε ότι οι εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων θα αξιολογηθούν και εάν συνάδουν με την κυβερνητική πολιτική για την παιδεία θα περιληφθούν στον στρατηγικό σχεδιασμό.

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/196007/pagkosmia-trapeza-misthos-analoga-me-tis-epidoseis#sthash.R45VL0BF.dpuf