Σάλος για το ύποπτο χρήμα

Τα δυο εκατομμύρια ευρώ που φέρεται η Focus Maritime Corporation του Ελλαδίτη εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα, να κατέθεσε στα κομματικά ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων, την περίοδο 2007-2008, επανέφεραν στο προσκήνιο τις συζητήσεις για τις διαδρομές ύποπτου χρήματος.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις από τη Focus, το ΑΚΕΛ φέρεται να εισέπραξε το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ μέσω υπεράκτιας εταιρείας κι ενός ελεγκτικού γραφείου, ενώ ο ΔΗΣΥ εμφανίζεται να έχει πάρει μισό εκατομμύριο ευρώ μέσω εμβασμάτων.

Tα στοιχεία για τις διαδρομές αυτές του χρήματος (εφημ. «Πολίτης»), παρουσιάζονται σε μια περίοδο κατά την οποία αμφισβητείται το ενδεχόμενο να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη οι ένοχοι της οικονομικής καταστροφής. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, αντιδρώντας απορρίπτουν ότι πήραν τα χρήματα από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο ΔΗΣΥ σημειώνει, πάντως, πως εάν αποδειχθεί ότι τα χρήματα προέρχονται από τη Focus, τότε θα επιστρέψει τα χρήματα στους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας.

Το θέμα χειρίζεται η Γενική Εισαγγελία, η οποία έχει όλα τα στοιχεία γύρω από την υπόθεση αυτή. Όπως ήταν φυσικό, οι αποκαλύψεις προκάλεσαν αντιδράσεις και υπήρξαν αντιπαραθέσεις μεταξύ κομμάτων.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, τον οποίο οι πληροφορίες φέρουν να έχει σχέση με την εταιρεία Focus ή τον Μιχάλη Ζολώτα, απορρίπτει κάτι τέτοιο, δηλώνοντας άγνοια για τα όσα έχουν διαδραματισθεί.

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/195215/salos-gia-to-ypopto-chrima#sthash.mI84I4iB.dpuf