Η επιστροφή της Αμμοχώστου θα δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι μέχρι τώρα ενδείξεις για τη λήψη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι καλές καθώς η διεθνής κοινότητα έχει κάνει αποδεκτή την πρόταση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους ιδιοκτήτες της.

Οπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, με την υλοποίηση της πρότασης Αναστασιάδη δημιουργείται θετικό κλίμα στην όλη προσπάθεια και παράλληλα δημιουργείται θετικό κλίμα εμπιστοσύνης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και η λύση του κυπριακού όχι μόνο δεν είναι έτοιμη, αλλά χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση, συμμαχίες και επιμονή στις αρχές και αξίες της ΕΕ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, διαμήνυσε ότι δεν τίθεται θέμα δημόσιας διαπραγμάτευσης για την κυβέρνηση. Ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε επίσης πως πρέπει να δώσουμε μια νέα δυναμική με τολμηρά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και σημείωσε πως η πλευρά μας επιμένει στο θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου. Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων για την εθνική επέτειο, στο μνημείο Ηρώων στη Λεμεσό, ο κ. Στυλιανίδης κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή και την επικείμενη συνάντηση των δυο ηγετών, ξεκαθαρίζοντας ότι "η θέση της Κυβέρνησης ήταν εξαρχής σαφής, δεν τίθεται θέμα να διαπραγματευόμαστε δημοσίως".

"Θα ήταν το χειρότερο σφάλμα να μπούμε σε μια δημόσια διαπραγμάτευση και ουσιαστικά να ανατρέπουμε και να ακυρώνουμε τα διαπραγματευτικά μας ατού και τις όποιες διαπραγματευτικές μας τακτικές και στρατηγικές", είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η δημόσια διαπραγμάτευση κάνει ζημιά και η ιστορική μας εμπειρία αυτό αποδεικνύει.

 

http://www.alithia.com.cy/