Το λουκουμι της Γεροσκήπου στην Ιαπωνία και Νότιο Κορέα

Το κυπριακό κατοχυρωμένο λουκούμι της Γεροσκήπου, της εταιρείας Aphrodite Delights παρουσιάστηκε πρόσφατα, στην Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα, σε αποστολή που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος της αποστολής ήταν η προώθηση των ποιοτικών Ευρωπαϊκών προϊόντων στον τομέα των τροφίμων και ποτών στις δύο αυτές αγορές. Της αποστολής ηγήθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας Dacian Ciolos, ο οποίος συνοδευόταν από ομάδα τεχνοκρατών και εκπροσώπους από μόλις 28 επιλεγμένους οργανισμούς από όλη την Ε.Ε., οι οποίοι παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

Το λουκούμι Γεροσκήπου, σύμφωνα με ανακοίνωση, συμπεριλήφθηκε τόσο στο επίσημο δείπνο στο Τόκυο όσο και στο επίσημο γεύμα στη Σεούλ και τοποθετήθηκε σε όλα τα τραπέζια με σημαίες της Κύπρου. Επίσης τοποθετήθηκε μόνο του σε όλα τα τραπέζια κατά τη διάρκεια της επίδειξης μαγειρικής στην παρουσία όλων των μεγάλων ΜΜΕ της Ιαπωνίας.

Επιπρόσθετα στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε ειδική αναφορά στο συγκεκριμένο προϊόν, από τον Επίτροπο Γεωργίας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ευρωπαϊκών προϊόντων στα τοπικά ΜΜΕ.

Έγιναν ακόμη επιχειρηματικές συναντήσεις, που αναμένεται ότι θα οδηγήσουν στις πρώτες εξαγωγές του λουκουμιού Γεροσκήπου σε αυτές τις χώρες εντός του 2014.

 

http://www.ant1iwo.com/kypros/2014/01/28/to-loykoymi-ths-geroskhpoy-sthn-iapwnia/