Σοκ και ανατριχίλα από την κατάθεση του Ρουμάνου που βιάστηκε στις φυλακές

Το μαρτύριο που ζούσε στις Κεντρικές Φυλακές, όπου μεταφέρθηκε για να εκτίσει την ποινή του, σε σχέση με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, για τις οποίες καταδικάστηκε, με αποκορύφωμα τον ομαδικό βιασμό που υπέστη από βαρυποινίτες, περιέγραψε στους ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, αφήνοντάς τους άναυδους, ο νεαρός Ρουμάνος.

Το θύμα, μίλησε για το κλίμα τρομοκρατίας και τον νόμο της σιωπής που επικρατεί στο κατά τα άλλα σωφρονιστικό ίδρυμα και κατονόμασε για τον ομαδικό βιασμό που υπέστη 4 άτομα, τα 3 εκ των οποίων, σύμφωνα με την κατάθεσή του, τον βίασαν, ενώ το τέταρτο άτομο, όπως είπε, τον παρενόχλησε σεξουαλικά. Τα όσα δραματικά συμβάντα συνθέτουν την υπόθεση που συγκλόνισε το παγκύπριο, δεν περιγράφονται.

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος Ρουμάνος, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και δεν πρόκειται να επιστρέψει στις Κεντρικές Φυλακές, μετά από σχετικές οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στο δωμάτιο του νεαρού πρόκειται να εγκατασταθεί κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης για λόγους προστασίας του θύματος.

Στο μεταξύ, οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να λαμβάνουν καταθέσεις από κατάδικους, τόσο για τον ομαδικό βιασμό του 22χρονου, όσο και για τις απανωτές αυτοκτονίες και απόπειρες αυτοκτονιών που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στον χώρο των Κεντρικών Φυλακών

 

http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=125307&catid=31