Κλείδωσαν ονόματα και... συναλλαγή

Τελικά η εντύπωση της κομματικής συναλλαγής για τους διορισμούς στα δ.σ. των ημικρατικών οργανισμών δεν απετράπη, καθώς ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, αφού εξασφάλισε στις διαβουλεύσεις του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το Σάββατο την προεδρία του ΔΗΚΟ σε πέντε ημικρατικούς οργανισμούς, χτες σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο στη Λεμεσό κατέθεσε τα ονόματα για τις προεδρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Υγείας Κώστας Καδής προορίζεται για την προεδρία του ΚΟΤ, ενώ για την προεδρία της ΑΗΚ προορίζεται ο επιχειρηματίας Γιώργος Πίπης. Από την πλευρά του ΔΗΣΥ, κατατέθηκαν επίσης ονόματα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ανάμεσα στους προτεινόμενους δεν υπάρχουν κομματικά στελέχη.

Και τα 144 ονόματα προς διορισμό στα δ.σ. των ημικρατικών αναμένεται να τεθούν υπόψη της Νομικής υπηρεσίας, ώστε να εξεταστεί η νομιμότητα διορισμού τους, με πληροφορίες του «Π» να αναφέρουν ότι ήδη έχει ανατραπεί η πρόθεση του Προέδρου να διορίσει τους γενικούς διευθυντές δύο υπουργείων στις προεδρίες cyta και Αρχής Λιμένων λόγω νομιμότητας.

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=253956&-V=articles