Αναλαμβάνει δράση ο Αρχιεπίσκοπος για την τράπεζα Κύπρου

Αθρόα ήταν η χθεσινή συγκέντρωση παλαιών (κυρίως) και νέων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, με κύριο αίτημα τη δίκαιη αποτίμηση της αξίας του κεφαλαίου της τράπεζας και την ανάλογη εκπροσώπηση στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Παρόντος του Αρχιεπισκόπου αποφασίστηκε η ίδρυση συνδέσμου μετόχων της τράπεζας, με τις εξελίξεις να τρέχουν γρήγορα από σήμερα μάλιστα.

Έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Λευκωσίας αίτημα για έκδοση διατάγματος, που στρέφεται κατά της διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας. Με έμμεσο τρόπο γίνεται προσπάθεια να αμφισβητηθεί το 18% που έχει αποδοθεί στη Λαϊκή και επομένως η μετοχική βάση της Τράπεζας Κύπρου, πράγμα που υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει και σε αναβολή της γενικής συνέλευσης στις 10 Σεπτεμβρίου. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής, να συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό πληρεξουσίων από νέους και παλιούς μετόχους, με στόχο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος να εξουσιοδοτηθεί να τους αντιπροσωπεύσει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για «δίκαιη» ανακατανομή του κεφαλαίου της τράπεζας. Υποστηρίζεται πως στη Λαϊκή Τράπεζα δόθηκε μεγαλύτερο από όσο πρέπει ποσοστό κεφαλαίου σε βάρος των παλαιών μετόχων.

http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/159581/mpainei-brosta-o-archiepiskopos-gia-tis-metoches-tis-trkyprou#sthash.teOYqNgv.dpuf