Γέφυρα σωτηρίας για ασθενή από κρουαζιερόπλοιο

Αεροδιακομιδή ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο το οποίο έπλεε περί τα 40 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου, στο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου

Γέφυρα σωτηρίας στήθηκε το μεσημέρι για τη μεταφορά γυναίκας ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο που έπλεε ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής της Πάφου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, στις 12:40, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση από το κρουαζιερόπλοιο «ROYAL IRIS» υπό σημαία Παναμά, το οποίο έπλεε περί τα 40 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου, ότι επιβάτιδα υπέστη καρδιακή προσβολή και υπάρχει ανάγκη για άμεση μεταφορά της σε νοσοκομείο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα και συντόνισε την εκτέλεση επιχείρησης αεροδιακομιδής της ασθενούς αποστέλλοντας ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς με συνοδεία έμπειρου νοσηλευτή του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου το οποίο ενημερώθηκε σχετικά σύμφωνα με τις διαδικασίες του Εθνικού Σχεδίου «ΝΕΑΡΧΟΣ».

Η ασθενής παραδόθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου περί τις 14:15. Σύμφωνα με την Λειτουργό Τύπου και Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας Έλενας Φυσέντζου για το συμβάν ενημερώθηκε το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας προκειμένου να ενημερωθούν οι ισραηλινές Αρχές και οι οικείοι της ασθενούς.

Είναι το τέταρτο ιατρικό περιστατικό, τον τελευταίο μήνα, που συμβαίνει σε πολεμικά και εμπορικά πλοία που έπλεαν στην περιοχή Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης μεταφέρθηκαν άμεσα -με ελικόπτερα ή πλοία που βρίσκονται σε ετοιμότητα για το σκοπό αυτό – σε Νοσοκομεία της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου τυγχάνουν πλήρους περίθαλψης, κατέληξε η κ. Φυσέντζου.

 

http://www.ant1iwo.com/kypros/2013/08/29/gefyra-swthrias-gia-asuenh-apo-kroyazier/