Εθνική Φρουρά - Προήγαγαν ένοχο για σεξουαλική παρενόχληση!

Ο Χρόνος κυλά γρήγορα στην Εθνική Φρουρά και όπως όλα δείχνουν γιατρεύει και με το παραπάνω τις «πληγές» της δύναμης.

Όπως αποκαλύπτει το newsit.com.cy, εδώ και ένα μήνα επικρατεί αναστάτωση ανάμεσα σε γυναίκες που υπηρετούν σε διάφορα αξιώματα του στρατού, από την προαγωγή ανώτερου στελέχους της δύναμης, σε ανώτατη ηγετική βαθμίδα, με την οποία ουσιαστικά αναλαμβάνει εποπτικό – διευθυντικό ρόλο στην Ε.Φ.

Το 2012, το συγκεκριμένο στέλεχος της δύναμης που υπηρετούσε σε στρατόπεδο της Λευκωσίας καταδικάστηκε από το δικαστήριο για την πράξη του. Ο εν λόγω αξιωματικός επιτέθηκε άσεμνα στη συνάδελφο του, ενώ βρίσκονταν μόνοι τους σε γραφειακούς χώρους της μονάδας. Η παραπονούμενη ήταν η γραμματέας του υψηλόβαθμου αξιωματικού.

Εμφανώς σοκαρισμένη η υπαξιωματικός, ενημέρωσε τον σύζυγο της καθώς και τον δικηγόρο της και ακολούθως το υπουργείο Άμυνας.Το θύμα μια ημέρα μετά το περιστατικό επισκέφθηκε ψυχολόγο στο 106 ΣΝΕ και αφού εξετάστηκε, της χορηγήθηκε δεκαπενθήμερη αναρρωτική άδεια.

Αρχικά ο κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε ενοχή, προς το τέλος όμως της υπόθεσης, ομολόγησε ότι επιτέθηκε άσεμνα στην γυναίκα συνάδελφο του, η οποία αφού δέχθηκε τη συγνώμη του, δεν αξίωσε χρηματική αποζημίωση.

ΑΠΟ : newsit.com.cy