Πολιτιστική Ατζέντα Σ.Κ.

Πολιτιστική Ατζέντα Σάββατο.

Το Θέατρο Μασκαρίνι παρουσιάζει τη ξεκαρδιστική κωμωδία για μικρούς και μεγάλους «Και τώρα… Τι?».

Στις 3:00 μ.μ. και στις 5:30 μ.μ. στο Μαρκίδειο Θέατρο στη Πάφο.

Το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» διοργανώνει για 33η συνεχή χρονιά την εκδήλωση «Ο Χορός του Λεμονιού» αφιερωμένη στους νέους του Καραβά.

Η εκδήλωση θα γίνει στο κέντρο Pavilion στη Λευκωσία στις 8:00 μ.μ. και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, τραγούδι και φαγητό.

Η Πειρασμός Productions παρουσιάζει την κωμωδία «Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ, στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.

Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ για άτομα άνω των 15 ετών!

Στην παράσταση θα υπάρχουν εθελοντές από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και θα διεξάγουν δειγματοληψίες για ενίσχυση του αρχείου εθελοντών δοτών του ιδρύματος.

Το Σατυρικό Θέατρο παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του βραβευμένου με βραβείο Πούλιτζερ και Νόμπελ λογοτεχνίας Τζον Στάινμπεκ, «Άνθρωποι και Ποντίκια».

Η παράσταση θα δοθεί στις 8:30 μ.μ. στο Σατυρικό Θέατρο στη Λευκωσία.

Η Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Ερρίκου Ίψεν, «Το Κουκλόσπιτο».

Η παράσταση θα δοθεί στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Ένα στη Β΄ Δημοτική Αγορά στη Λευκωσία.

Η παράσταση «ΔΟΚΤΩΡ ΓΚΛΑΣ» ανεβαίνει στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Δέντρο στη Παλλουριώτισσα.

Η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ ανεβάζει την παράσταση 170 τετραγωνικά (Moonwalk) στις 6:00 μ.μ. στο Θέατρο του ΘΟΚ στη Λευκωσία.

Η παράσταση συστήνεται για άτομα άνω την 16 ετών.

Το Θέατρο Ανεμώνα παρουσιάζει "Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ" σε μετάφραση και δραματουργική επεξεργασία του Βαρνάβα Κυριαζή στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Ανεμώνα στα Λατσιά.

Το Θέατρο Σκάλα παρουσιάζει την πρεμιέρα του έργου «Αγαπητή Ελένα» σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαίδη στις 8:30 μ.μ. στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο στη Λάρνακα.

Η παγκοσμίου φήμης έκθεση 3D Illusion Exhibition ανοίγει τις πύλες τις για μικρούς και μεγάλους στο IMC EXPO CENTER (στο χώρο του πρώην Madisons) στη Λευκωσία.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου.

Πολιτιστική Ατζέντα Εκδηλώσεων Κυριακή.

Το Δίκτυο Ενάντια στη Βία Κατά των Γυναικών πραγματοποιεί στις 11:00 π.μ. παγκύπρια κινητοποίηση και διαμαρτυρία έξω από το Αρχηγείο της Αστυνομίας με αφορμή τον αυξημένο αριθμό γυναικών θυμάτων βίας στη χώρα μας αλλά και την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Μοναγρίου διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης στις 10.00 π.μ. στο σχολείο του χωριού, για ενίσχυση των κουμπαραδων αγάπης του Αντικαρκινικου Συνδέσμου.

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Λευκωσίας παρουσιάζει το θεατρικό έργο για μικρούς και μεγάλους, «ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ», σε διασκευή και απόδοση λόγου της Ρέας Ιωαννίδου.

Η παράσταση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. στο Θέατρο ΠΑΣΥΔΥ στη Λευκωσία.

Η παράσταση «Συγνώμη, Σ'αγαπώ!» παρουσιάζεται στις 11:00 π.μ. στο Θέατρο Κόκκινη Σκηνή στον Στρόβολο.

Το Round Table 1 Λευκωσίας, στα πλαίσια των κοινωνικών του δραστηριοτήτων, μαζί με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν την φιλανθρωπική εκδήλωση που φέρει τον τίτλο 'δώσε πάσα στη ζωή', από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ. στην Αίθουσα Αθλοπαιδιών του Δήμου Αγίου Δομετίου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών κ.Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο Όμιλος Οινοφίλων Κύπρου διοργανώνει Έκθεση Κυπριακού Οίνου "ΟΙΝΟΣ - ΑΡΩΜΑ ΚΥΠΡΟΥ" από τις 5:00 μ.μ. μέχρι τις 10:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, στη Μαρίνα Λεμεσού.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος τα περισσότερα των κυπριακών οινοποιείων τα οποία θα ταξιδεύσουν τους επισκέπτες σ’ ένα μεθυστικό ταξίδι γευσιγνωσίας στον ποιοτικό κυπριακό αμπελώνα.

Το χωριό Φικάρδου διοργανώνει ολοήμερη γιορτή ζιβανίας σήμερα Κυριακή.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά πως γίνεται η απόσταξη της ζιβανίας αλλά και να την δοκιμάσουν.

Το Σατυρικό Θέατρο ανεβάζει το εμβληματικό έργο του βραβευμένου με βραβείο Πούλιτζερ και Νόμπελ λογοτεχνίας Τζον Στάινμπεκ, «Άνθρωποι και Ποντίκια».

Η παράσταση θα δοθεί στις 6:30 μ.μ. στο Σατυρικό Θέατρο στη Λευκωσία.

Η παράσταση «ΔΟΚΤΩΡ ΓΚΛΑΣ» ανεβαίνει στις 6:30 μ.μ. στο Θέατρο Δέντρο στη Παλλουριώτισσα.

Το Θέατρο Ανεμώνα παρουσιάζει "Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ" σε μετάφραση και δραματουργική επεξεργασία του Βαρνάβα Κυριαζή στις 7:00 μ.μ. στο Θέατρο Ανεμώνα στα Λατσιά.

Ο Θεατρικός Όμιλος Πάφου παρουσιάζει το έργο "Μην περιμένεις ποτέ το τελευταίο λεωφορείο" της Ειρήνης Παππά, στις 8:00 μ.μ. στο Μαρκίδειο Θέατρο στη Πάφο.

Η ομάδα Rosario Gardenas από την Κούβα παρουσιάζει την παράσταση «Αντικατοπτρίζοντας την Αφροδίτη» στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Η παράσταση δίνεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Κύπρου-Κούβας.

Η μαύρη κωμωδία «Μισά - Μισά» σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Λάρκου θα παρουσιαστεί στις 8:30 μ.μ. στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Θέατρο Χώρα» στη Λευκωσία.

Η Πειρασμός Productions παρουσιάζει την κωμωδία «Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ, στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.

Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ για άτομα άνω των 15 ετών!

Στην παράσταση θα υπάρχουν εθελοντές από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και θα διεξάγουν δειγματοληψίες για ενίσχυση του αρχείου εθελοντών δοτών του ιδρύματος.

Η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ ανεβάζει την παράσταση 170 τετραγωνικά (Moonwalk) στις 8:30μ.μ. στο Θέατρο του ΘΟΚ στη Λευκωσία.

Η παράσταση συστήνεται για άτομα άνω την 16 ετών.

Η Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου παρουσιάζει την πρεμιέρα του έργου «Η τριλογία του παραθερισμού» στις 6:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης στη Λευκωσία.

Η κύρια σκηνή του Θεάτρου «ΣΚΑΛΑ» παρουσιάζει την σύγχρονη πικρή κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα και ηθοποιού Σεμπαστιέν Τιερύ «Πειραματοόζωο σε μία…τράπεζα!».

Η παράσταση θα δοθεί στις 6:30 μ.μ. στο Θέατρο Σκάλα στη Λάρνακα.

Η Ελένη Δήμου έρχεται στη Κύπρο και παρουσιάζει στις 9:00 μ.μ. στο Vinylio Wine Bar παράσταση με τίτλο «Προσωπικά με τον Γιάννη Σπανό».

Η παράσταση είναι ένα αφιέρωμα στον αγαπημένο συνθέτη Γιάννη Σπανό.