Σχολιάζουν την απόφαση για Μαρί

Η απόφαση του Κακουργιοδικείου στην Λάρνακα για την τραγωδία στο Μαρί δεν ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών τονίζουν , σε δηλώσεις στο ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ , ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρικας και ο επαρχιακός γραμματέας του ΔΗΣΥ Γιαννάκης Λαζάρου.Αντίθετα ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Χάρης Κυριακίδης σημειώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την καταδίκη ενόχων για πρώτη φορά.

Όπως εξηγεί είναι η πρώτη φορά που η δικαιοσύνη στην Κύπρο έχει λειτουργήσει για μια τραγωδία σε βάρος του τόπου θυμίζοντας τις περιπτώσεις της αεροπορικής τραγωδίας της ΗΛΙΟΣ και του οικονομικού σκανδάλου του χρηματιστήριου που κανένας δεν έχει τιμωρηθεί. Ο Φειδίας Σαρικας δήλωσε ότι και σε αυτή την περίπτωση διαπιστώνεται ότι στην Κύπρο υπάρχει ατιμωρησία.

Ακόμη και μέσα από την απόφαση του δικαστηρίου διαπιστώνεται είπε ότι θα έπρεπε να είχαν κατηγορηθεί για το έγκλημα στο Μαρι πολύ περισσότεροι από τους έξι που βρέθηκαν ενώπιων του κακουργιοδικείου και ίσως και ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Την θέση αυτή απορρίπτει ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Χάρης Κυριακίδης ο οποίος κάλεσε όσους τοποθετούνται για την απόφαση να την μελετήσουν προσεκτικά. Προτού πάρουν στα χέρια τους την απόφαση βγάζουν συμπεράσματα και ανακοινώσεις στήνοντας νέα δικαστήρια.

Το ΑΚΕΛ θα τοποθετηθεί υπεύθυνα και μελετημένα είπε αφού εξετάσει λεπτομερώς την απόφαση. Ο επαρχιακός γραμματέας του ΔΗΣΥ Γιαννάκης Λαζάρου δήλωσε ότι για το αποτέλεσμα της δίκης δεν θα πρέπει να επικρίνεται το δικαστήριο και οι δικαστές οι οποίοι εξέτασαν ότι είχαν ενώπιων τους. Το νομικό σύστημα είναι τέτοιο που τα αποτελέσματα του δεν ικανοποιούν το περί δικαίου αίσθημα, συμπλήρωσε. Ίσως αυτό θα πρέπει να αλλάξει και να εξυχρονισθει.

Την θέση αυτή υιοθέτησε και ο πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Νικολάου ο οποίος σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν τέτοιες αλλαγές όχι μόνο για να ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα αλλά και για να εξυχρονιζονται οι θεσμοί της πολιτείας.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ