Τέρμα το θέατρο στην Πάφο

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στο δήμο Πάφου Γιώργος Σιαηλης δήλωσε ότι οι δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν για την δημιουργία νέου δημοτικού θεάτρου είναι τέτοια που θα πρέπει να προβληματίσει η πρόταση ακόμη και για εγκατάλειψη του έργου αυτού.

Όπως εξήγησε η πρόταση της Πάφου για ανάληψη του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης βασίστηκε στην ιδέα του ανοικτού- υπαίθριου εργοστάσιου παραγωγής πολιτισμού.

Συνεπώς τόσο η μεγάλη εναρκτήρια εκδήλωση της πολιτιστικής πρωτεύουσας όπως εξήγησε θα μπορούσε να φιλοξενηθεί είτε στο αρχαίο ωδείο Κάτω Πάφου είτε σε άλλους ανοικτούς χώρους και κάποιες άλλες εκδηλώσεις να φιλοξενηθούν στους υφιστάμενους χώρους πολιτισμού που υπάρχουν.

Ο δήμος αυτή την στιγμή έχει μπροστά του δυο σοβαρά εμπόδια. Το ότι δεν έχει ξεκαθάρισε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του τεμαχίου στο οποίο προγραμματίζεται η ανέγερση του δημοτικού θεάτρου και το ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα ή τουλάχιστον σημαντικό μέρος των επτά περίπου εκατομμυρίων που απαιτούνται για την ανέγερση του θεάτρου.

Τόσο ο Γιώργος Σιαηλης όσο και ο Εύρος Λοιζίδης τόνισαν ότι καμιά ενέργεια και καμιά συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει και να ενεργοποιηθεί αν δεν εξασφαλιστούν τουλάχιστον τα ¾ των χρημάτων που απαιτούνται.

Τόνισαν επίσης ότι φαίνεται να υπάρχει σημαντική νομική εμπλοκή στο θέμα με τον Τουρκοκύπριο ιδιοκτήτη του τεμαχίου που δύσκολα θα ξεπερασθεί.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ