Παναγιά : Κυπριακή βραδιά «Συνάντηση με την παράδοση».

Όπως κάθε χρόνο, η κοινότητα της Παναγιάς οργανώνει και αυτό το καλοκαίρι σειρά εκδηλώσεων οι οποίες κατατάσσουν την κοινότητα στις πλέον δραστήριες της θερινής περιόδου και έχουν ως αποτέλεσμα να κατακλύζεται από επισκέπτες το δίμηνο αυτό.

Οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις άρχισαν με την παραδοσιακή Κυπριακή βραδιά «Συνάντηση με την παράδοση».

Την σκυτάλη των εκδηλώσεων παίρνει απόψε η μεγάλη εκδήλωση για τον Εθνάρχη Μακάριο, υπό τον τίτλο:

« Μακάριος, νυν και αεί», που οργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο και ο Σύνδεσμος Αποδήμων Παναγιάς, στις 8.15μμ στην πλατεία της κοινότητας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστοδουλίδη και κύριος ομιλητής σε αυτήν θα είναι ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης.

Θα περιλαμβάνει επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Βασίλη Λέκα και πολλών Κυπρίων τραγουδιστών.

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Παναγιά θα συνεχισθούν αύριο.

Το φημισμένο έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας "Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Αντούαν ντε Σεντ Εξιπερί, διασκευασμένο στην κυπριακή διάλεκτο, παρουσιάζει το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου Γ', στις 8.30μμ.

Η παράσταση, που εντάσσεται στις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κέντρου, θα δοθεί σε απόδοση Ιάκωβου Χατζηπιερή, ερμηνεία Γιάννη Μίνου, σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου και θεατρική απόδοση Αντρέα Νικολαίδη.

Οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού στην Παναγιά κορυφώνονται τον Δεκαπενταύγουστο, με το φεστιβάλ «Τα Ρογιάτικα».

Στις 8.30μμ της 15ης Αυγούστου, στην πλατεία του Κοινοτικού Συμβουλίου και με ελεύθερη την είσοδο, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μεγάλη συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και την Ζωή Παπαδοπούλου, μουσική, χορό και φαγητό.

Οργανωτές των «Ρογιάτικων» είναι και φέτος το Κοινοτικό Συμβούλιο Παναγιάς, το Ιστορικό Πολιτικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ και ο Σύνδεσμος Αποδήμων της κοινότητας.