Πολιτιστική Ατζέντα Σ/Κ.

Πολιτιστική ατζέντα Σαββάτου 20-7-19.

Ικέτιδες του Ευριπίδη, 2 εθνικά θέατρα ο ΘΟΚ και το Εθνικό Θέατρο συνεργάζονται για το ανέβασμα μιας μεγάλης τραγωδίας , τις Ικέτιδες, ένα έργο πολιτικής χροιάς γραμμένο το 422 πχ ανεβαίνει το Σάββατο στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας και ώρα 9 το βράδυ με την Κάτια Δανδουλάκη στο ρόλο της Αίθρας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Αρχαίου Ελληνικού δράματος ανεβαίνει το Σάββατο 20 Ιουλίου η παράσταση Βάκχες του Ευριπίδη από τη κυπριακή θεατρική σκηνή Belacqua.

Η παράσταση θα δοθεί στο Αρχαίο θέατρο Κουρίου στις 9 το βράδυ.

Η παράσταση θα επαναληφθεί και την Δευτέρα στο Αρχαίο ωδείο τις Πάφου.

Το Φεστιβάλ Μπύρας που ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη ολοκληρώνεται το Σάββατο στη πλατεία του κάστρου της Κάτω Πάφου.

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του από τις 6 η ώρα το απόγευμα. Ομαδική Έκθεση Ceramic Waves – Μια πρόταση του Σάββα Χριστοδουλίδη παραμένει ανοικτή μέχρι τις 13 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο.

Πολιτιστική Ατζέντα Κυριακής 21/ 7/19.

Τα μεγάλα μπαλέτα, η ετήσια διοργάνωση από το Δήμο Λεμεσού που έχει καταστεί θεσμός παρουσιάζονται σήμερα Κυριακή στο Παττίχειο θέατρο Λεμεσού.

Δύο ομάδες μια κυπριακη και μια ισραηλινή φιλοξενούνται επί σκηνής τη Κυριακή 21 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ στο παττίχειο θέατρο.

Παράσταση στο ίδιο πλαίσιο των μεγάλων μπαλέτων θα δοθεί και την Δευτέρα 22 Ιουλίου.

Ο πιανίστας Μάριος Τούμπας επιστρέφει με το τζαζ κουαρτέτο του στον Τεχνόπολις 20, για μια όμορφη μουσική βραδιά την Κυριακή και ώρα 8.30 στον κήπο, ερμηνεύοντας γνωστά jazz standards των Irving Berlin, George Gershwin και Cole Porter μεταξύ άλλων.

Μαζί του η Όλγα Ξανθοπούλου στη φωνή, ο Greg Makamian στο κοντραμπάσο και ο Στέλιος Ξυδιάς στα ντραμς.

Με τη κωμωδία του διάσημου ρώσου κλασικού συγγραφέα, Νικολάι Γκόγκολ, « Παντρολογήματα» σε μετάφραση του συγγραφέα Γιώργου Σεβαστίκογλου, επανέρχονται στη θεατρική ζωή, οι Περι-Οδεύοντες.

Η φιλόδοξη αυτή προσπάθεια συνένωσης των επαγγελματιών του θεάτρου με ρίζες, καταγωγή από και στη Πάφο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη Μηνά Τίγκιλη.

Την Κυριακή και ώρα 9 το βράδυ τα παντρολογήματα περιοδεύουν στη Λετύμπου.

Το γνωστό συγκρότημα Ονιράμα παρουσιάζεται τη Κυριακή στη παραλία Μακένζυ στη Λάρνακα.

Η μουσική παράσταση αρχίζει στις 6 το απόγευμα.

Ομαδική Έκθεση Ceramic Waves – Μια πρόταση του Σάββα Χριστοδουλίδη παραμένει ανοικτή μέχρι τις 13 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο.

Στο πλαίσιο του 14ου διεθνούς φεστιβάλ Μουσικές του κόσμου με τις χώρες της μεσογείου και της μέσης ανατολής να κυριαρχούν αποτυπόνωντας τις μουσικές παραδόσεις τους , το θέατρο Ριάλτο συνεχίζει τις παραστάσεις του στην πλατεία Ηρώων Λεμεσού την Κυριακή και ώρα 9 το βράδυ.

Είσοδος ελεύθερη.