Οι καταδικασθέντες για παράνομη παγίδευση πουλιών και η μεγαλύτερη χρηματική ποινή.

Ο συνολικός αριθμός ατόμων που καταδικάστηκαν για παράνομη θανάτωση πουλιών με τη βοήθεια αποδεικτικών στοιχείων από κύκλωμα παρακολούθησης ανέρχεται στα 26 από το 2016 και η υψηλότερη χρηματική ποινή που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα ανέρχεται στα €6.600, αναφέρει ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων στη Δεκέλεια εξέδωσε ποινές σε ακόμη τέσσερις παγιδευτές πουλιών, οι οποίοι είχαν κινηματογραφηθεί κρυφά να παγιδεύουν πουλιά εντός των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας κατά τη διάρκεια του 2018.

Και στους τέσσερις παγιδευτές επιβλήθηκαν χρηματικές ποινές, ενώ στους τρεις επιβλήθηκε επίσης ποινή 18μηνης φυλάκισης με αναστολή.

«Οι δικαστικές αυτές ποινές ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα της παγίδευσης πουλιών ως εγκλήματος κατά της άγριας ζωής και υπενθυμίζουν ότι αργά ή γρήγορα οι παρανομούντες θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», αναφέρεται.

Με τις καταδίκες αυτές, ο συνολικός αριθμός ατόμων που καταδικάστηκαν για παράνομη θανάτωση πουλιών με τη βοήθεια κρυφής παρακολούθησης ανέρχεται στα 26 από το 2016, ενώ η υψηλότερη χρηματική ποινή που έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα ανέρχεται στα 6.600 ευρώ, προστίθεται.