Κ. Μαυρίδης: Οι Ευρωπαίοι ενωμένοι απέναντι στον Ερντογάν.

Στην πρώτη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την νέα του σύνθεση, στο Στρασβούργο και με θέμα τα πρόσφατα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (20-21 Ιουνίου 2019), με παρέμβασή του ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) επικεντρώθηκε στην ανάγκη για κοινή και αξιόπιστη αντιμετώπιση των τουρκικών παρανομιών στην Αν. Μεσόγειο εναντίον της Κύπρου.

Ο κ. Μαυρίδης τόνισε αρχικά τα εξής: «Στα πρόσφατα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιλαμβάνεται η Νέα Στρατηγική Ατζέντα για την επόμενη πενταετία, με αφετηρία την ανάγκη προστασίας των πολιτών και των ελευθεριών τους.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ δεσμεύεται να προασπιστεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών της και να τους προστατεύει από υφιστάμενες και αναδυόμενες απειλές.

Ο σεβασμός του κράτους Δικαίου είναι το μέγιστο συμφέρον και ο ακρογωνιαίος λίθος του πολιτισμού μας, που μας κρατά ενωμένους απέναντι στις απειλές, είτε εσωτερικές είτε εξωτερικές.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λοιπόν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα με τον εκπρόσωπό της (την παρέμβαση του οποίου ο κ. Μαυρίδης επαίνεσε), αναγνωρίζουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις παρανομίες και τις απειλές του Ερντογάν στην Αν. Μεσόγειο εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας με στοχευμένες κυρώσεις και χωρίς καθυστερήσεις.

Εκεί (στην Κύπρο) κρίνεται το κράτος δικαίου της ΕΕ και σήμερα δηλώνουμε όλοι Κύπριοι, όσοι πιστεύουμε στην ΕΕ».