ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ: ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ.

Όσον αφορά τη χθεσινή έκρηξη που συνέβηκε στο βουνό του Πενταδακτύλου, τονίζουμε για άλλη μια φορά την πάγια θέση μας ότι είμαστε μια ανοχύρωτη Πολιτεία, είμαστε ένα ανοχύρωτο κράτος.

Ένα κράτος το οποίο δεν έχει αμυντικές ικανότητες, ένα κράτος το οποίο δεν έχει αποτρεπτική ισχύ είναι ένα κράτος μαριονέτα.

Δυστυχώς οι κυβερνήσαντες, η ολιγαρχία του πλούτου η οποία κυβερνά το τόπο για τόσα πολλά χρόνια, δεν θέλησε να δημιουργηθεί μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη της Κυπριακής Πολιτείας.

Αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή να έχει γίνει μια τρομακτική έκρηξη στην κατεχόμενη πλευρά της πατρίδας μας.

Θα μπορούσε να είχε γίνει και στις ελεύθερες περιοχές.

Δεν έχουμε απαίτηση να ξέρουμε αυτά που ξέρουν οι μυστικές υπηρεσίες ή αυτά που δεν ξέρουν οι μυστικές υπηρεσίες, αλλά οπωσδήποτε είναι μια καλή ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι είμαστε στο κέντρο ενός συνεχιζόμενου πολέμου.

Χαιρόμαστε που επιτέλους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάλαβε ότι δεν είμαστε ασφαλής εκτός πεδίου πολεμικών επιχειρήσεων, και για αυτό το λόγο είναι καιρός

-αν όντως πραγματικά ενδιαφερόμαστε για τη σωτηρία του λαού μας και του τόπου μας-

να δημιουργήσουμε μια ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, ένα σύγχρονο μοντέρνο ευέλικτο στρατό, ο οποίος θα μπορεί να προστατεύει και την ξηρά και τον αέρα και τις θάλασσες της πατρίδας μας.