Πολιτιστική Ατζέντα Σ/Κ.

Πολιτιστική ατζέντα Σαββάτου.

Ο Δήμος Πάφου και ο Μουσικός Όμιλος Πάφου, οργανώνουν το καθιερωμένο σε ετήσια βάση Παγκύπριο Χορωδιακό Φεστιβάλ Πάφου, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, για 1η φορά στο «Χάνι Ιμπραήμ», στο ιστορικό κέντρο της Πάφου.

Στο φετινό Φεστιβάλ συμμετέχουν επτά Χορωδίες, από την Ελεύθερη Κύπρο και μία από την Ελλάδα, η Χορωδία Τρικάλων, μιά απο τις κορυφαίες χορωδίες πανελληνίως.

Συμμετέχουν οι χορωδίες:

Μουσικός Όμιλος Πάφου.

Χορωδία Τρικάλων.

Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου.

Παιδική Χορωδία “Camerton” του Κυπρορωσσικού Συνδέσμου Πάφου.

Χορωδία « Ορφέας» Πάφου.

Χορωδία International School of Pafos και η Χορωδία ΤΕΥ ΑΤΗΚ Λευκωσίας.

Το Ίδρυμα «Θεοτόκος» συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια δράσης και προσφοράς και παρουσιάζει μια μεγάλη συναυλία με επικεφαλής τον Διονύση Σαββόπουλο και τους εκλεκτούς του φίλους, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Παντελή Θαλασσινό, την Κατερίνα Πολέμη και Φρόσω Στυλιανού, το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση» και τη Φιλαρμονική «Μ.Γειτονιάς».

Η συναυλία θα δοθεί το Σάββατο και ώρα 9 το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ορμήδειας Λάρνακας στα πλαίσια των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων για την ανάδειξη της Παραδοσιακής Κουλτούρας και εθίμων του τόπου μας διοργανώνει το Σάββατο 22 Ιουνίου , στις 20:00 το βράδυ στο Κοινοτικό Πάρκο Ορμηδειας εκδήλωση με τίτο «Αναπαράσταση Παραδοσιακού Κυπριακού Γάμου».

Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Ανεβαίνει το Σάββατο και ώρα 9 το βράδυ στο Αμφιθέατρο Μακαρίου της Σχολής Τυφλών στη Λευκωσία.

Η παράσταση ο Βαφτιστικός είναι μια οπερέτα κωμωδία γεμάτη υπέροχα τραγούδια, σπαρταριστές παρεξηγήσεις, ερωτικά παιχνίδια και συνεχείς ανατροπές που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τον ΘΟΚ σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, σε καλοκαιρινή περιοδεία στην Κύπρο.

Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Λάρκου και οι εξαιρετικοί ηθοποιοί της παράστασης -με τη διακεκριμένη σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Τζίνα Πούλου στο ρόλο της Βιβίκας- παρουσιάζουν μια παραγωγή στην οποία η ζωντανή μουσική, τα ευφάνταστα σκηνικά και τα ιδιαίτερα κοστούμια γίνονται το όχημα για ένα ταξίδι σε εποχές αθωότητας και ανεμελιάς.

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου συνεχίζει για 4η χρονιά με υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, στον κήπο του Τεχνόπολις Πάφου το Σ/Κ με ελεύθερη είσοδο.

Οι προβολές θα αρχίζουν στις 20:45 Πολιτιστική Ατζέντα ΚΥΡΙΑΚΗΣ 23/ 6/19 O Δήμος Λεμεσού, το Διαπολιτισμικό Συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού και η Πολιτιστική Κίνηση «Επιλογή» συνδιοργανώνουν και φέτος το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ «Μουσικά Αποτυπώματα» στο πλαίσιο του προγράμματος «Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος».

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου στην Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό από τις 7 το βράδυ και είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα.

Παιδική Χορευτική Παράσταση «Μαγεία» διοργανώνει το Dance Studio VERA τη Κυριακή στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου και Ώρα: 7.30 το βράδυ.