Σύλληψη πατέρα και γιού για τη μολότοφ στην Πάφο.

Στην σύλληψη δύο προσώπων προχώρησε η Αστυνομία για τις υποθέσεις εκρήξεων βομβών στην Πάφο γύρω στα μεσάνυχτα προχτές ενώ η Αστυνομία καταζητεί και τρίτο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για 22χρονο που διαμένει με τους γονείς του στο σπίτι που εξερράγη λίγο μετά τις 23:00 προχθές το βράδυ εκρηκτικός μηχανισμός αλλά και του πατέρα του.

Η Αστυνομία κατέχει μαρτυρία ότι αμέσως μετά την έκρηξη ο νεαρός θεώρησε υπεύθυνο τον 21χρονο, στο σπίτι του οποίου ρίχθηκε λίγα λεπτά αργότερα βόμβα τύπου μολότοφ.

Επίσης η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του πατέρα του 22χρονου ηλικίας 57 ετών ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τον εμπρησμό πρακτορείου στοιχημάτων στην περιοχή των πρώην γραφείων της Αρχής Ηλεκτρισμού, πριν από κάποιο χρονικό διάστημα.

Μετά την χθεσινή έκρηξη ο 57χρονος τηλεφώνησε του 21χρονου και του είπε « όπως σου έκαψα το πρακτορείο στοιχημάτων εκείνη την ημέρα θα στο ξανακάψω».

Αυτό θεωρήθηκε απειλή και έμμεση συμμετοχή του 57χρονου στον τότε εμπρησμό.

Κατόπιν τούτου εκδόθηκε εναντίον του ένταλμα σύλληψης , συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου οι δυο υποθέσεις των προχθεσινών εκρήξεων βομβών συνδέονται μεταξύ τους αφού για την έκρηξη στην κατοικία προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 21χρονου ιδιοκτήτη της δεύτερης κατοικίας στην οποία έγινε απόπειρα εμπρησμού.

Ο κ. Ιωάννου σε δηλώσεις του στου δημοσιογράφους ανέφερε ότι μεταξύ των εμπλεκομένων φαίνεται να υπάρχουν οικονομικές διαφορές που προέρχονται από εγκληματικές ενέργειες ανάμεσα σε αυτές και ναρκωτικά.

Και οι δυο νεαροί απασχόλησαν πολλές φορές την αστυνομία με διάφορες εγκληματικές ενέργειες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η υπόθεση που διερευνάται είναι της απόπειρας καταστροφής περιουσίας και απόπειρας φόνου.

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Πάφου συνεχίζονται.