ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

Την Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου διοργανώνονται πασχαλινές εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά σε όλη τη Κύπρο.

Το Ράδιο Πάφος Παγκύπρια κατέγραψε τις πιο κάτω εκδηλώσεις.

Στην κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας και ώρα 4.30 το απόγευμα διοργανώνονται παραδοσιακά πασχαλινά παιγνίδια με την συνοδεία τσιατιστών.

Στις 7.30 το βράδυ στην ίδια πλατεία το πρόγραμμα θα συνεχιστει με συναυλία ενώ στις 9.30 το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με νεα συναυλία κυπριακής παραδοσιακής μουσικής.

Στην επαρχία της Πάφου συνεχίζεται τη Δευτέρα του πάσχα το 1ο φεστιβάλ πασχαλινών παιγνιδιών.

Το φεστιβάλ αρχίζει στις 4 το απόγευμα στις κοινότητες Πωμό, Γιόλου, Μέσα Χωριό, Μηλιού, Τάλα, Τσάδα, Χλώρακα, και Χολέτρια .

Το φεστιβάλ διοργανωνεται με πρωτοβουλία του Λαογραφικού Ομίλου το Κτήμα και διοργανώνεται για 1η φορά και είναι υπο την αιγίδα της κυπριακής επιτροπής της Ουνέσκο.

Στην επαρχία Λεμεσού από τις 3 το απόγευμα και μετά διοργανώνονται πασχαλινά παιγνίδια με τη συνοδεια παραδοσιακής μουσικής.

Οι εκδηλώσεις διοργανωνονται στις πλατείες των χωριών Πελένδρι , Λόφου και Μουταγιάκα.

Ο Δήμος Γερμασόγειας διοργανώνει και φέτος τις Πασχαλινές εκδηλώσεις, για αναβίωση των ηθών και εθίμων του τόπου μας.

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 16:00, θα διοργανωθούν παραδοσιακά παιγνίδια στο πάρκο των Κυνηγών, δίπλα από το γήπεδο της Γερμασόγειας, στο χωριό.

Στον ίδιο χώρο, στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από τη Χορευτική Ομάδα του Πολιτιστικού Ομίλου Γερμασόγειας.

Στην επαρχία Λάρνακας τα χωριά της Περιφέρειας Λάρνακας φιλοξενούν παραδοσιακούς εορτασμούς της Δευτέρας του Πάσχα με παιχνίδια, ψυχαγωγία, παραδοσιακά τραγούδια και δωρεάν σνακ και ποτά.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν μετα τις 3.30 το απόγευμα στις κοινότητες Περβόλια, Ορόκλινη, Κίτι, Λεύκαρα, και Αθηαίνου.

Και τέλος στο Δήμο Γεροσκήπου την Δευτέρα του Πάσχα διοργανώνεται νωρίς το απόγευμα ποδοσφαιρικό τουρνουά 7 κάθε ομάδα στο δημοτικό στάδιο ενώ στις 7.30 το βράδυ στη πλατεία της Γεροσκήπου θα πραγματοποιηθεί πασχαλιάτικη συναυλία με το μουσικό σχήμα Αιγαιοπελαγίτικα .