Υπό οκταήμερη ο 33χρονος για το έγκλημα του Μιτσερού.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, οδηγήθηκε σήμερα ο 33χρονος ύποπτος, που συνελήφθη χθες, σχετικά με τη δολοφονία της Marry Rose Tiburcio, η οποία είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Μάιο μαζί με την εξάχρονη κόρη της και εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή νεκρή και σε κατάσταση σαπωνοποίησης σε φρεάτιο λατομείου, στο Μιτσερό.

Ο 33χρονος από τη Ρουμανία, είχε συλληφθεί κατόπιν μαρτυρίας που προέκυψε εναντίον του και οδηγήθηκε στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, όπου πέρασε από μαραθώνια ανάκριση.

Ο 33χρονος ύποπτος ανακρινόμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στα υπό διερεύνηση αδικήματα, δηλώνοντας άγνοια, ενώ όπως ισχυρίστηκε, θεωρούσε ότι η πρώην συμβία του και το εξάχρονο παιδί τους βρίσκονται στο εξωτερικό.

Μάλιστα, θέση του ήταν ότι ανέμενε από την Αστυνομία για να ενημερωθεί για το πού βρίσκεται η οικογένεια του εδώ και ένα χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος είχε τσακωθεί με τη σύντροφο του πριν εκείνη και το παιδί εξαφανιστούν.

Την κράτηση του 33χρονου για περίοδο οκτώ ημερών διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για το έγκλημα στο Μιτσερό.

Όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, ο 33χρονος ανακρινόμενος ισχυρίστηκε ότι είχε να δει την κόρη από το 2017, ενώ κατά τις έρευνες των αρχών εντοπίστηκε στην οικία του το διαβατήριο της εξάχρονης, μάλιστα τόσο η 38χρονη όσο και η εξάχρονη δεν έπιασαν τίποτα μαζί τους κάτι που υποδεικνύει ότι δεν έφυγαν εκτός Κύπρου.

Ανακρινόμενος ο 33χρονος παραδέχθηκε ότι κτυπούσε την 38χρονη ενώ όπως είπε αυτή τον εγκατέλειψε από το 2015.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα ανέφερε η 38χρονη στη φίλη της, καθώς ανέφερε ότι θα πήγαινε στη Λευκωσία για να διανυκτερεύσουν μαζί με το παιδί σε κάποιο άλλο πρόσωπο με τον οποίο διατηρούσε δεσμό.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία καταρτίζει σχέδιο ως προς τις έρευνες που θα διεξαχθούν στο φρεάτιο στο Μιτσερό, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν νέα τεκμήρια, καθώς και για να διαπιστωθεί εάν η εξάχρονη κόρη της 38χρονης είχε την ίδια τραγική κατάληξη, αφού μέχρι στιγμής παραμένει άφαντη.

Επί τούτου θα γίνουν έρευνες και στο εξωτερικό, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν η εξάχρονη βρίσκεται σε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο.