Κακές φήμες για Πάφο

Ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτήτων κέντρων αναψυχής Νεόφυτος Θρασυβούλου κατήγγειλε ότι οργανωμένα ορισμένοι επιχειρούν να πλήξουν τις επιχειρήσεις της επισιτιστικής βιομηχανίας της Πάφου μέσω ψιθύρων και διαβολών για κρούσματα αισχροκερδιας τα οποία διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ο κ.Θρασυβουλου δήλωσε ότι παρόμοιες αναφορές γίνονται σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή χωρίς να αποκλείει ταυτόχρονα να υπάρχουν ασυνείδητοι στον κλάδο που πλήττουν την καλή εικόνα και το όνομα της επαρχίας Πάφου ως ένας από τους ποιοτικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Κύπρο.

Ο Νεόφυτος Θρασυβούλου είπε ότι τα τελευταία χρόνια και λόγο της κρίσης οι τιμές σε όλα τα κέντρα αναψυχής είναι πολύ λογικές και στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει ότι ο κάθε ένας πληρώνει ανάλογα με το τι παραγγέλλει.

Αναφερόμενος στην κατάσταση του τουρισμού ο Νεόφυτος Θρασυβούλου σημειώνει ότι ήταν λανθασμένη η προσπάθεια που καταβλήθηκε για την απεξάρτηση από την Βρετανική αγορά τονίζοντας ότι για πολλούς και διάφορους λόγους οι Βρετανοί είναι περισσότερο εύκολο και πιο πρόθυμοι να επισκεφτούν την Κύπρο.

Ακόμη και σε εποχές οικονομικής κρίσης πέραν του ενός εκατομμυρίου Βρετανών επισκέπτονται την Κύπρο όπως είπε και εισηγήθηκε την δημιουργία γραφείων του ΚΟΤ και σε άλλες περιοχές της Βρετανίας, πέραν των μεγάλων αστικών κέντρων.

Με μικρή προσπάθεια στην Βρετανία φθανουν περισσότερο από ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως την ίδια στιγμή που άλλα δεκαπέντε γραφεία του ΚΟΤ και οργανωτές ταξιδιών στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν μπορούν να στείλουν στην Κύπρο ούτε μισό εκατομμύριο επισκέπτες.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ