Συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης εναντίων στελεχών της τράπεζας Κύπρου.

Αντιπαράθεση μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και του δικηγόρου Πόλυ Πολυβίου προέκυψε σήμερα στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας κατά την εκδίκαση της 3ης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου σε σχέση με την επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας.

Ο δικηγόρος της Ελίζας Λειβαδιώτου, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, Πόλυς Πολυβίου επέρριψε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκδίκαση της υπόθεσης στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα, κάνοντας λόγο για «άστοχες ενέργειες» τους, που καταγράφονται σε ενδιάμεση απόφαση του Κακουργιοδικείου.

Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Πολυβίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος ανέφερε ότι η Νομική Υπηρεσία άσκησε το δικαίωμα της για καταχώρηση έφεσης στην απόφαση του Κακουργιοδικείου να απαλλάξει τους Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννης Κυπρή από τις εις βάρος τους κατηγορίες στην υπόθεση.

«Δεν είναι αυτή κατηγορία να εκτοξεύεται εντός της αίθουσας του δικαστηρίου.

Ασκήσαμε δικαίωμα έφεσης, έχουμε κάθε δικαίωμα να δικαστούμε από Ανώτατο Δικαστήριο αυτής της χώρας, όπως και οι κατηγορούμενοι άσκησαν το δικαίωμά τους για υποβολή προδικαστικών ενστάσεων», είπε ο κ. Κληρίδης.

«Το οποίο Ανώτατο λοιδορείτε στις εφημερίδες», ήταν η απάντηση του κ. Πολυβίου, με τον Γενικό Εισαγγελέα να ζητά να καταγραφεί η φράση αυτή στα πρακτικά, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «λίβελλο».