Παιδίατροι εκτός ΓεΣΥ.

Μετά την Επαρχία Λεμεσού (Οι 41 από τους 45 Παιδίατρους της Λεμεσού λένε “ΟΧΙ” στο ΓεΣΥ) , η Επαρχία Λευκωσίας.

71 από τους συνολικά 81 ενεργούς ιδιώτες παδίατρους ανακοινώνουν ότι δεν θα συμμετέχουν στο Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε συγκέντρωση που διεξήχθη στις 26 Ιανουαρίου 2019, 71 από τους συνολικά 81 ενεργούς ιδιώτες παιδιάτρους της επαρχίας Λευκωσίας, εγγεγραμμένους στην Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, επικύρωσαν το ακόλουθο κείμενο:

“Εμείς, ως ιδιώτες παιδίατροι της επαρχίας Λευκωσίας, ενημερώνουμε τους γονείς και τους συμπολίτες μας για την πρόθεση μας να μη συμμετάσχουμε στο προτεινόμενο Σχέδιο Υγείας.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, κρίνουμε ότι το προτεινόμενο σχέδιο δεν δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών περίθαλψης για τους ασθενείς και ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους ίδιους τους γιατρούς.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στις αποφάσεις του ΠΙΣ και της Παιδιατρικής Εταιρείας και καλούμε την πολιτική ηγεσία να εγκύψει στο πρόβλημα εφαρμόζοντας τις αναγκαίες αλλαγές που θα καταστήσουν το σύστημα ποιοτικό και ασφαλές”.

Στο κείμενο επισυνάπτουν αναφέρονται τα 60 από τα 71 ονόματα, καθώς 11 παδίατροι δεν επιθυμούσαν για προσωπικούς λόγους τη δημοσιοποίηση του ονόματος τους.