Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η σωστή επιλογή ομάδας προσανατολισμού.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ραδιοφωνική εκπομπή του Ράδιο Πάφος ‘’Εκπαίδευση Τώρα ‘’την Τετάρτη και ώρα 18.00 στην αίθουσα της ΣΕΚ Πάφου.

Η αίθουσα που αρχικά ετοιμάστηκε αποδείχθηκε πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τόσο μεγάλη προσέλευση από κόσμο που με ενδιαφέρον προσήλθε να παρακολουθήσει το θέμα.

Ως εκ τούτου ανοίχθηκε και η μεγάλη αίθουσα για να ικανοποιήσει τη μεγάλη προσέλευση.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό από το Διευθυντή του Ράδιο Πάφος Παγκύπρια Φώτη Νικολαΐδη ο οποίος αναφέρθηκε στην 30 χρονη παράδοση που έχει ο Ρ/Σ σε δημόσιες παρεμβάσεις με την διοργάνωση ανοικτών εκδηλώσεων και στην εξυπηρέτηση της κοινωνικής αποστολής του Ραδιοσταθμού και κατ’ επέκταση, την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Στο δικό του χαιρετισμό ο διευθυντής μέσης γενικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Λούης Κυπριανού αναφέρθηκε στις προσπάθειες του υπουργείου του σε θέματα παιδείας αλλά και στην έμφαση που δίνει σε ότι αφορά το σωστό προσανατολισμό.

Επαίνεσε επίσης τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και σημείωσε την σημαντική κοινωνική τους προσφορά.

Στην εισήγηση του ο επιστημονικός συνεργάτης και συντονιστής της εκπομπής εκπαιδευτικός Χρύσανθος Σαββίδης μίλησε για τις επιλογές που έχουν οι μαθητές για να επιλέξουν μαθήματα προσανατολισμού και κατευθύνσεων ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να ακολουθήσουν πανεπιστημιακές σπουδές ή και να ακολουθήσουν τεχνικά επαγγέλματα.

Μίλησε επίσης για επαγγέλματα του μέλλοντος και κάλεσε τους νέους όταν θα ολοκληρώσουν τις μεταπτυχιακές ( master) σπουδές τους στο εξωτερικό να επιδιώξουν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό και μετά να επιστρέψουν ώστε με τον τρόπο αυτό να ενδυναμώσουν τα προσόντα τους εμπειρικά.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με την συμμετοχή του δντή μέσης γενικής εκπαίδευσης Λούη Κυπριανού , των επικεφαλής της ΟΕΛΜΕΚ Πάφου κ. Πετράκη , ΟΛΤΕΚ κ. Χαραλάμπους , ΜΙΕΚ κ. Σφικτού και της Ομοσπονδίας Γονέων Πάφου κ. Μαυρονικόλα.

Την συζήτηση συντόνισε ο Χρύσανθος Σαββίδης.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με αρκετές ερωτήσεις από το κοινό , που συμμετείχαν εκδηλώνοντας το μεγάλο τους ενδιαφέρον.

Η βραδιά τελείωσε με την δεξίωση που παρέθεσαν οι διοργανωτές.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση αποτελεί και οδηγό προς την ραδιοφωνική εκπομπή να συνεχίσει με νέες δημόσιες παρεμβάσεις και παρόμοιες διοργανώσεις.

Έπαινος προς τους υποστηρικτές της εκδήλωσης για την συνεργασία τους στην επιτυχή διοργάνωση που είναι το εκπαιδευτικό κέντρο Χρύσανθου Σαββίδη, η ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΜΙΕΚ και η ομοσπονδία Γονέων Πάφου ενώ πολύτιμη υπήρξε και η βοήθεια που προσέφεραν οι χορηγοί που είναι Η ΣΕΚ για την παραχώρηση της αίθουσας και οι φούρνοι Παπαντωνίου για την δεξίωση.

Την εκδήλωση στήριξε επικοινωνιακά το Pafosnet.

Η ραδιοφωνική εκπομπή Εκπαίδευση Τώρα μεταδίδεται από τις παγκύπριες συχνότητες του Ράδιο Πάφος Κάθε 1η και τελευταία Τρίτη του μήνα και ώρα 17.00 με τον εκπαιδευτικός Χρύσανθο Σαββίδη.