Αρχίζει το έργο της κλινικής Αρχάγγελος

Αρχίζει μέχρι το τέλος του χρόνου η λειτουργία της κλινικής Αρχάγγελος Μιχαήλ στο Μέσα Χωριό που θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε ασθενείς με ανίατες ασθένειες για τους οποίους η ιατρική και χειρουργική επέμβαση δεν είναι πλέον κατάλληλη.

Η γενική διευθύντρια της κλινικής την οποία διαχειρίζεται το ίδρυμα Χοσπις Μονα Σκορδη σημείωσε ότι το κόστος κτήσης της γης , ανέγερσης των κτιρίων και προμήθειας του εξοπλισμού ξεπέρασε το ενάμισι εκατομμύριο ενώ και το κόστος λειτουργίας θα ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ετησίως.

Όλα αυτά τα χρήματα προηλθαν και προέρχονται από εισφορές φίλων και χορηγών όπως επεσήμανε ενώ το ίδρυμα διαθέτει τέσσερα καταστήματα πώλησης διαφόρων αντικειμένων τα οποία και πάλιν δωρίζουν φίλοι του ιδρύματος.

Σε πρώτο στάδιο ο ξενώνας θα ανοίξει με 10 κρεβάτια και θα εργοδοτηθουν σε μόνιμη βάση τρεις γιατροί και νοσηλευτές καθώς επίσης και άλλο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής σε 24ωρη βάση.

Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, ανέφερε η Μόνα Σκορδη δεν θα πληρώνουν ούτε ένα σεντ για την παρηγορητική φροντίδα που θα τους παρέχεται όχι μόνο από γιατρούς και νοσηλευτές αλλά και από άλλους ειδικούς όπως ψυχολόγους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ