ΟΧΙ στην ενσωμάτωση από Χλώρακα, Έμπα, Κισσόνεργα και Λέμπα.

Την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε πιθανή πρόταση για απορρόφηση των κοινοτήτων τους από υφιστάμενους Δήμους διαμηνύουν με κοινή τους επιστολή οι κοινοτάρχες της Χλώρακας, Έμπας, Κισσόνεργας και Λέμπας.

 Στην επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι η πρόταση της Ένωσης Κοινοτήτων για συμπλεγματοποίηση Υπηρεσιών ειναι λογική και προς στην σωστή κατεύθυνση όμως ήδη στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κοινοτήτων η συνεργασία που υπάρχει πρέπει να διατηρηθεί και ίσως να επεκταθεί στο μέλλον.

Η ανακοίνωση:

Σε συνάντηση που είχαμε οι Κοινοτάρχες των όμορων Κοινοτήτων Χλώρακας, Έμπας, Λέμπα και Κισσόνεργας και σε συνέχεια της δημόσιας συζήτησης που γίνεται ερήμην των Κοινοτήτων για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δηλώνουμε τα εξής:

1. Δεν αποδεχομάστε οποιαδήποτε προσάρτηση των Κοινοτήτων μας σε οποιοδήποτε Δήμο.

2. Θεωρούμε οτι η πρόταση της Ένωσης Κοινοτήτων για συμπλεγματοποίηση Υπηρεσιών ειναι λογική και προς στην σωστή κατεύθυνση, εφόσον ήδη οι Κοινότητες μας εδώ και 15 χρόνια έχουν συμπλεγματοποιησεί αρκετές υπηρεσίες μας και λειτουργούν ομαλά εξοικονομώντας πόρους για τις Κοινότητες μας.

3. Θεωρούμε οτι αφού θεσμοθετηθούν τα συμπλέγματα υπηρεσιών Κοινοτήτων και λειτουργήσουν, θα μπορούν να μετεξελιχθούμε σε πλήρη συμπλεγμα ή και Δήμο, δεδομένου οτι ο απώτερος στόχος ειναι η άρτια εξυπηρέτηση του Πολίτη.