Εντείνουν τις προσπάθειες.

Εντείνουν τις προσπάθειες την η ΣυντονιστικήΕπιτροπή Λεωφόρου Ελλάδος και Ευαγόρα Παλληκαρίδη Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Λεωφόρου Ελλάδος και Ευαγόρα Παλληκαρίδη (ΣΕΛΕ), όπου τα μέλη ενημερώθηκαν για τη συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα. Βασιλική Αναστασιάδου στη Λευκωσία.

Τονίστηκε, για ακόμη μια φορά, η πρόθεση όλων για την πραγματοποίηση του έργου χωρίς την κατασκευή νησίδας.

Όπως τονίσθηκε στη συνεδρίαση, ο ισχυρισμός των υποστηρικτών της νησίδας, ότι δηλαδή η νησίδα αυξάνει την ασφάλεια, έχει καταρριφθεί από την έρευνα που διεξήγαγε το Frederick University για λογαριασμό των επιχειρήσεων της Λεωφόρου Διγενή Ακρίτα στη Λευκωσία, το Νοέμβριο του 2018.

Ο συντονιστής της ΣΕΛΕ, Χρύσανθος Σαββίδης, παρουσίασε στην Υπουργό την εν λόγω έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα τροχαία ατυχήματα και ειδικότερα τα θανατηφόρα εμφανίζονται με αρκετά μεγαλύτερη συχνότητα τόσο ως προς το συνολικό αριθμό περιστατικών, 22 θανατηφόρα σε εμπορικές αστικές οδούς με κτιστή διαχωριστική νησίδα και 11 σε οδούς χωρίς νησίδα, όσο και σε αναλογία με τα συνολικά μήκη των οδών, με 2,4 θανατηφόρα ανά 10 χιλιόμετρα οδού έναντι 0,6 θανατηφόρα ανά 10 χιλιόμετρα οδού αντίστοιχα.

Η ΣΕΛΕ εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους βουλευτές των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, αλλά και στον πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου που στηρίζουν την ανάπλαση του έργου χωρίς τη δημιουργία νησίδας.

« Αναμένουμε ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου», ανέφερε ο κ. Σαββίδης,

« θα στηρίξει την πρόταση για πραγματοποίηση του έργου χωρίς νησίδα, αφού αυτό απαιτεί ο κόσμος που ζει, δραστηριοποιείται και διασχίζει τις λεωφόρους Ελλάδος και Ευαγόρα Παλληκαρίδη καθημερινά».