Έκθεση Καριέρας “Ναυτιλία -Ένας ωκεανός επαγγελματικών επιλογών” .

Μεγάλη ανταπόκριση στην πρώτη Έκθεση Καριέρας “Ναυτιλία -Ένας ωκεανός επαγγελματικών επιλογών” .

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Έκθεση Καριέρας του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, “Ναυτιλία - Ένας ωκεανός επαγγελματικών επιλογών”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου, στο Χαρουπόμυλο Λανίτη, στη Λεμεσό.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με αριθμό εταιρειών-Μελών του Επιμελητηρίου, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και Οργανισμούς και να ενημερωθούν για τις επαγγελματικές επιλογές στον τομέα της Ναυτιλίας.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Ναυτιλίας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Λεμεσού και άλλοι επίσημοι.

Όπως ανάφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θέμης Παπαδόπουλος, στην ομιλία του κατά την έναρξη της έκθεσης, “η εκδήλωση αποτελεί ευκαιρία για νέους, φοιτητές, μαθητές και το ευρύ κοινό, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μια καριέρα στο χώρο της Ναυτιλίας, να ενημερωθούν από ειδικούς σε όλους τους τομείς της Ναυτιλίας για τις σωστές επιλογές σταδιοδρομίας, για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται εντός Κύπρου και για να δουν τη Ναυτιλία μέσα από τη ματιά των επαγγελματιών του χώρου.”

Το Επιμελητήριο από την ίδρυση του, αναγνώρισε τη σημασία της Ναυτικής και Ναυτιλιακής Εκπαίδευσης στην Κύπρο, ως παράγοντα που θα ενισχύσει περαιτέρω τη βιωσιμότητα ολόκληρου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Συμπλέγματος, που είναι ζωτικής σημασίας για την Κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Ως εκ τούτου, η πραγματοποίηση της πρώτης Ναυτιλιακής Έκθεσης Καριέρας αποτελεί μέρος της συνεχούς και ευρύτερης προσπάθειας του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου για την ενημέρωση της νεολαίας της Κύπρου, ως προς τα οφέλη της Ναυτιλίας στην Κυπριακή οικονομία και τις προοπτικές καριέρας στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία, με σκοπό την προσέλκυση νέων Κύπριων στα ναυτιλιακά επαγγέλματα διασφαλίζοντας έτσι τη βιώσιμη στελέχωση και ανάπτυξη της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας της Κύπρου.