Πολιτιστική αντζέντα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 10.11.

1. Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου διοργανώνει την χορευτική παράσταση «Οι Άγγελοι».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, και ώρα 7.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Αγίου Αθανασίου Λεμεσού και είναι αφιερωμένη εις μνήμη της Βαρβάρας και της Χριστίνας, χορεύτριες του συγκροτήματος «ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» που «χάθηκαν» σε τροχαίο δυστύχημα το καλοκαίρι του 2018.

Η παράσταση θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς από τη Γεωργία, την Αρμενία, την Οσετία, το Νταγκεστάν, τον Πόντο και την Ελλάδα.

2. "Αναδυόμενη στο λόγο" είναι το ποιητικό δρώμενο που θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12.00 μ.μ. στην αίθουσα "Εν πλω" (δίπλα στο Κάστρο στην Κάτω Πάφο), στο πλαίσιο της έκθεσης τρασδιάστατης απεικόνισης της Ερατώς Χατζησάββα με θέμα:

"Ο ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ - Η Αφροδίτη στην Πάφο".

Η Θεά της ομορφιάς αναδύεται ξανά στην Πάφο, όχι μόνο μέσα από τα πρωτότυπα, επιτοίχια έργα τριασδιάστατης απεικόνισης της παφίτισσας Ερατώς Χατζησάββα, επίκουρης καθηγήτριας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, αλλά και μέσα από τον λόγο ποιητών από τον Ησίοδο και Όμηρο μέχρι και τον Γιώργο Σεφέρη.

Ο ποιητικός λόγος αναδεικνύει τη γέννηση, την ομορφιά, τη λατρεία και τους έρωτες της Κύπριδας ή Παφίας Θεάς μέσα από πανάρχαιες τελετουργίες και έθιμα.

Παρουσίαση κειμένων: Ερμίνα Μάη και Βασιλική Νικοπούλου.

Είσοδος ελεύθερη.

Χορηγός επικοινωνίας Ράδιο Πάφος Παγκύπρια.

3. Με το Ίδιο Μέτρο» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από το Φανταστικό Θέατρο.

Σκηνοθεσία: Μαγδαλένα Ζήρα.

Το έργο παρουσιάζεται σε καινούρια μετάφραση του Βάιου Λιαπή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου .

Παραστάσεις: το Σάββατο10 και Κυριακή 11, Νοεμβρίου.

Και ωρα 8:30’.

4. «Άγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου στο Θέατρο Σκάλα λάρνακας .

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μελέκης.

Σύγχρονο νεοελληνικό κοινωνικό δράμα που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος και σκιαγραφεί μια αρχετυπική μορφή του σύγχρονου Έλληνα της επαρχίας. Πρεμιέρα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου.

5. Έκθεση από την Μαριάμ Soukhanova Φουκαρά πραγματοποιείται το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην Blue Iris Art Gallery – Ιωάννη Αγρότη 20 στην Πάφο.

6. «Το Μυστήριο της Πολιτείας του Χάμελιν».

Το Θέατρο Τσέπης παρουσιάζει το έργο του Θωμά Μοσχόπουλου, σε σκηνοθεσία Μάριου Θεοχάρους, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αποκέντρωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.

Παραστάσεις:

Αμφιθέατρο Λυκείου Αποστόλου Λουκά, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, και ώρα 7.00 το απόγευμα.

7. Η σύγχρονη όπερα Μάρνι του Nico Muhly, βασισμένη σε μυθιστόρημα του Winston Graham, που είχε εμπνεύσει το γεμάτο σασπένς θρίλερ του Hitchock κάνει πρεμιέρα στη Met και στο πρόγραμμα Live in HD από την Metropolitan Opera, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Το Σάββατο10Νοεμβρίου και ώρα 8.00 το βράδυ στο Ριάλτο λεμεσού.

8. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ευημερίας Τυφλών παρουσιάζει την παιδική κινηματογραφική παράσταση «Γοριλομπελάδες».

Το να είσαι διαφορετικός σε κάνει και ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ωρα 11.00 το πρωί σε ταυτόχρονη Παγκύπρια προβολή στα K-Cineplex Έγκωμης, Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου.

9. Η Ειρήνη του Αριστοφάνη Μία παράσταση «γραμμένη» στην παγκόσμια γλώσσα των παιδιών με μουσική, ανεπτυγμένους κώδικες σωματικού θεάτρου, χορογραφίες και χρήση μάσκας, κούκλας και μαριονέτας.

Η πάντα επίκαιρη «Ειρήνη» (421 π.Χ.), όπου ο Αριστοφάνης καταγγέλλει τον πόλεμο, υμνεί την αγροτική ζωή και ταυτόχρονα παρωδεί το θέατρο της εποχής του , αναεβαίνει την Κυριακή 11 νοεμβρίου σε 2 παραστάσεις στις 11.00 το πρωί και στις 3.00 το απόγευμα στο παττίχειο δημοτικο θεατρο Λεμεσού.

10. Συνεχίζεται το Σ/Κ η Biennale της Λάρνακας που διοργανώνεται για πρώτη στην Κύπρο, από μια ομάδα καλλιτεχνών και φιλότεχνων.

Και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 11 Νοεμβρίου.

1. Την Κυριακή στις 4.00 το απόγευμα στην πλατεία του μεσαιωνικού Κάστρου στην Κάτω Πάφο η Πάφος χορεύει χασάπικο σε μια προσπάθεια να καταρριφθεί το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ Γκίνες.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με όλες τις σχολές χορού της Πάφου τα εκπαιδευτικά ιδρύματα Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, οργανωμένα σύνολα και οργανώσεις.

2. Με το Ίδιο Μέτρο» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από το Φανταστικό Θέατρο.

Σκηνοθεσία: Μαγδαλένα Ζήρα.

Το έργο παρουσιάζεται σε καινούρια μετάφραση του Βάιου Λιαπή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Παραστάσεις: την Κυριακή 11, Νοεμβρίου.

Και ωρα 8:30’.

3. «Η Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη Το Θέατρο Δέντρο προτείνει το περίφημο δραματικό ειδύλλιο του 1893 στο Θέατρο Δέντρο στη λευκωσία τη Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 το βράδυ.

4. Έξω από την Πόρτα του Στάλιν» του Μιχάλη Παπαδόπουλου, στο Θέατρο Versus.

Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης.

Παραστάσεις: Λεμεσός, Θέατρο Ένα την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 5.

5. Φεστιβάλ Ζιβανίας 2018 πραγματοποιείται την Κυριακή 11 νοεμβρίου στην πλατεία του χωριού πελένδρι.