Αλληλεγγύη : Ο ΠΤΔ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΔΟ.

Το κόμμα της Αλληλεγγύης με ανακοίνωση της σχολιάζοντας την συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στο CNN Greece αναφέρει μεταξύ άλλων :

Μιλώντας στο CNN Greece, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην αποκεντρωμένη χαλαρή ομοσπονδία και υποστήριξε ότι «όσο περισσότερες των λοιπών λειτουργιών του κράτους μεταφερθούν στις πολιτείες, τόσο πιο αυτόνομες θα είναι για θέματα της καθημερινότητας των πολιτών».

Προσπάθησε δηλαδή να ωραιοποιήσει τις από του 2010 κατατεθείσες στο Εθνικό Συμβούλιο θέσεις του για χαλαρή ομοσπονδία, με τη νεοφανή θεωρία ότι η μεταβίβαση στα δύο κράτη ορισμένων λειτουργιών (και όχι αρμοδιοτήτων- αντιδιαστέλλοντας έτσι τις δύο αυτές έννοιες), θα καταστήσει το μόρφωμα λειτουργικό.

Είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος απεκδύθη της προεκλογικής φουστανέλας και ουδέποτε ενημέρωσε είτε το Εθνικό Συμβούλιο, είτε τον Λαό, γιατί προέβη –χωρίς εξουσιοδότηση - σε αυτή την υπαναχώρηση.

Έναντι ποιων είναι δεσμευμένος για τον συμβιβασμό αυτό, ο οποίος ήταν πάγια επιδίωξη της τουρκικής πλευράς και οδηγεί σε μηδενικό χρόνο στην οριστική διχοτόμησης;