Έκτο Ευρωπαϊκό χορωδιακό φεστιβάλ χορωδίας ΑΡΗΣ Λεμεσού, 12 & 13 Νοεμβρίου 2018.

Η χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού συμπληρώνει εφέτος 80 χρόνια ζωής από την ίδρυση της από τον αείμνηστο Σόλωνα Μιχαηλίδη.

Μέσα στα πλαίσια αυτά διοργανώνει Ευρωπαϊκό χορωδιακό φεστιβάλ προσθέτοντας στην διαχρονική ποιοτική προσφορά της ακόμα μία εκδήλωση με ποιοτικά χορωδιακά συγκροτήματα τόσο από την Κύπρο όσον και από το εξωτερικό.

Στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν δύο χορωδίες από την Τσεχία, μία χορωδία από την Σλοβακία , και τρείς χορωδίες από την Κύπρο, δύο μικτές και μία παιδική καθώς και συμφωνική ορχήστρα επίσης από την Τσεχία.

Συγκρκριμένα φιλοξενούνται οι χορωδίες Church choir Adam Michna Z Otradovic και Choir YMCA Jakoubek από τη Τσεχία, η χορωδία Zilina Σλοβακίας και οι χορωδίες Μουσικού Ομίλου Πάφου, ΑΡΗΣ Λεμεσού και παιδική χορωδία ΑΡΗΣ Λεμεσού.

Επίσης φιλοξενείται η συμφωνική ορχήστρα της πόλης Jindrichuv Hradec της Τσεχίας. Θα ακουστεί χορωδιακή μουσική κλασσικού, θρησκευτικού, και λαϊκού περιεχομένου από της χώρες των φιλοξενουμένων και του Ελληνικού χώρου.

Μεταξύ άλλων θα ακουστούν το έργο Choral Fantasy του L.V. Beethoven και το έργο Mass in D Major του Antonin Dvorak.

Το φεστιβάλ είναι διήμερο στις 12 και 13 Νοεμβρίου.

Την πρώτη μέρα θα γίνει το επίσημο άνοιγμα από τον Υπουργό Παιδείς και Πολιτισμού υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγεται και θα ακολουθήσει το πρόγραμμα με τα κλασσικά έργα.

Τη δεύτερη μέρα οι χορωδίες θα ερμηνεύσουν το δικό τους ποικίλο πρόγραμμα με περιεχόμενο από τη μουσική της πατρίδας τους.

Το φεστιβάλ διεξάγεται με τη συνεργασία του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού στις 8.30μμ στις 12 και 13 Νοεμβρίου με είσοδο 12 και 10 ευρώ.