Σύσκεψη για τον Ακάμα μετα το διπλό θανατηφόρο.

Με αφορμή το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στον Ακάμα, ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς και οι κοινότητες της περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς παρακάθισαν σε σύσκεψη, με τη συμμετοχή βουλευτών της επαρχίας Πάφου, εκπροσώπων της νεολαίας και του Επισκόπου Αρσινόης και ομόφωνα τάχθηκαν υπέρ της άμεσης βελτίωσης του δρόμου Λουτρών Αφροδίτης - Φοντάνα Αμορόζα.

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς και οι κοινότητες Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς χαιρέτισαν τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Γεωργίας προς τους βουλευτές της Επαρχίας για άμεση βελτίωση του δρόμου και για ριζική ανακατασκευή του στα πλαίσια του Διαχειριστικού Σχεδίου Ακάμα.

Σημείωσαν παράλληλα την ανάγκη για άμεση ανταπόκριση του αρμόδιου Υπουργείου και των συναρμόδιων Υπηρεσιών και έναρξη εργασιών το αργότερο μέσα σε σε 5 μέρες.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς αναφέρεται πως όταν ένας δρόμος είναι επικίνδυνος πρέπει να διορθώνεται και όχι να κλείνει, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δρόμο που χρησιμοποιείται και εξυπηρετεί μια ολόκληρη περιοχή εδώ και αιώνες.

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς χαρακτηρίζει εισήγηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Γιώργου Περδίκη, για κλείσιμο του δρόμου για τους ιδιώτες και πρόσβαση μόνο για οχήματα Πυροσβεστικής, Τμήματος Δασών και ασθενοφόρα, "αντιφατική και παράλογη".

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς σημειώνει επίσης πως ο συγκεκριμένος δρόμος είναι αναγκαίος για τους επισκέπτες της περιοχής, για την Πυροσβεστική, τα ασθενοφόρα, το Τμήμα Δασών, το Τμήμα Αρχαιοτήτων και τους ιδιώτες ιδιοκτήτες γης.

Καλεί παράλληλα το κράτος να ανοίξει, να διαπλατύνει και να βελτιώσει το δρόμο ώστε να καταστεί προσβάσιμος και ασφαλής για όλους.