Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών και η Σχολή Καταναλωτών Πάφου αρχίζουν τις διαλέξεις τους.

Η Σχολή Καταναλωτών Πάφου, επαναρχίζει και φέτος, την λειτουργία της στις 23 Οκτωβρίου 2018 μέχρι και τις αρχές Μαïου 2019 με τον καθιερωμένο Αγιασμό απο τον Μητροπολίτη Πάφου κ.κ Γεώργιο.

Η Σχολή Ενηλίκων Kαταναλωτών κατέστη πλέον ένας ετήσιος και απαραίτητος θεσμός που σκοπό έχει την ενημέρωση, την πληροφόρηση και την επιμόρφωση όλων των καταναλωτών δημοτών της Πάφου και οχι μόνο.

Η Οικονομική κρίση που δυστυχώς μας έχει επηρεάσει όλους και γενικότερα η κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας,μας κάνει καθημερινά να αναζητούμε λύσεις που θα μας βοηθήσουν να ανεπεξέλθουμε σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε ώστε να βγούμε νικητές.

Στόχος και Σκοπός της Σχολής είναι η ενίσχυση και η θωράκιση των καταναλωτών σχετικά με όλα όσα τους αφορούν και για όλα όσα καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν στην κοινωνία της ελεύθερης αγοράς.

Η Πληροφόρηση και η ενημέρωση αποτελούν ασπίδα προστασίας για τον κάθε ένα απο εμάς.

Είναι τα εφόδια που χρειάζεται για να βγει κάποιος οσο μπορεί αλώβητος απο αυτήν την μάχη που κάποιοι δυστυχώς μας έχουν βάλει, χωρίς καν να ερωτηθούμε.

Η πρώτη Σχολή Kαταναλωτών ιδρύθηκε το 1990 στη Λευκωσία και λίγο αργότερα και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Οι σχολές υπάγονται στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών, ο οποίος ιδρύθηκε το 1973 με κύριο σκοπό την προστασία και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καταναλωτών και συνεργάζεται στενά με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέλος του Βαλκανικού Κέντρου Καταναλωτών.

Στη Σχολή γίνονται δεκτοί όλοι,μαθητές ,φοιτητές, ενήλικες. Η φοίτηση και για αυτή την χρονιά είναι δωρεάν.

Απονέμεται πιστοποιητικό φοίτησης που αναγνωρίζεται από όλες τις κρατικές υπηρεσίες του κράτους αφού συμπληρώσουν με επιτυχία τουλάχιστον ένα αριθμό παρουσιών.

Το Project για φέτος αποτελείται από 14 διαλέξεις.

Το Θέμα είναι «Η φωνή του Καταναλωτή γίνεται πιο δυνατή και με την δική σου Συμμετοχή» Oi διαλέξεις θα γίνονται στην Τεχνική Σχολή Πάφου (Αμφιθέaτρο) κάθε Δεκαπενθήμερο ημέρα Τρίτη και ώρα 5.00-6.30 μ.μ.

Μερικές από τις διαλέξεις που θα γίνουν απο ομιλητές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είνα

 ׃ 1 Οδηγώ με σύνεση/Κάμερες στους δρόμους 

2.Ο περί τροφίμων έλεγχος και πώληση νόμος 

3.Μαθαίνω την καρδιά μου 

4.Περί σκύλων Νόμος

5.Θετική Μεταδοτικότητα

6.Στρές και άγχος προκαλούν πόνους.