Μόλις το 51% των φορολογούμενων υπέβαλαν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Είκοσι μέρες πριν από την εκπνοή της υποβολής της δήλωσης εισοδήματος μισθωτού και αυτοεργοδοτούμενου για το φορολογικό έτος 2017, μόλις των 51% των φορολογούμενων υπέβαλαν ηλεκτρονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Από τους 290 χιλ. φορολογούμενους, έχουν προβεί σε οριστική υποβολή δήλωσης εισοδήματος 147.590 φορολογούμενοι, ενώ άλλοι 15.380 την έχουν επεξεργαστεί και προχώρησαν σε προσωρινή φύλαξη.

Δηλαδή, σχεδόν 130 χιλ. φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τις δηλώσεις τους.

Ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης, δήλωσε πως μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί στο Σύστημα TAXISnet για σκοπούς φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 281 χιλιάδες φορολογούμενοι, προσθέτοντας πως οι δηλώσεις εισοδήματος που αναμένονται με βάση στοιχεία της περσινής χρονιάς ανέρχονται στις 285-290 χιλιάδες.

Δηλαδή, το ποσοστό των φορολογούμενων που έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή του στο Σύστημα TAXISnet έχει ξεπεράσει το 95%.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της φορολογικής δήλωσης για το 2017 αλλά και η καταβολή του αντίστοιχου ποσού πληρωτέου φόρου είναι η 31η Οκτωβρίου 2018.

Η καταβολή του φόρου που δεν φέρει τόκους και επιβαρύνσεις γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.jccsmart.com.cy.

Ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας καλεί τους φορολογούμενους να μην υποβάλλουν την υστάτη τις φορολογικές τους δηλώσεις.

«Αφού έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος και δεδομένης της πείρας των τελευταίων ετών που οι φορολογούμενοι προστρέχουν τις τελευταίες μέρες να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, η έκκληση και παρότρυνσή μας προς τους φορολογούμενους είναι να προβούν άμεσα και έγκαιρα στις κατάλληλες ενέργειες και να προστρέξουν άμεσα στην επεξεργασία και την οριστική υποβολή της δήλωσης εισοδήματός τους», αναφέρει ο κ. Μαρκίδης.