Πολιτιστική αντζέντα.

Σάββατο 25 Αυγούστου.

2030 Θέατρο Γέλιου και η Όλγα Ποταμίτου – Παράσταση της κυπριακής κωμωδίας «Εκλέψαν μας τον Κούνελλον» στο Ομοδος σε κείμενο και σκηνοθεσία Κώστα Σχοινιού 2100.

Θεατρική παράσταση του μιούζικαλ “Mamma Mia!” σε κείμενο Catherine Johnson, σε σκηνοθεσία, απόδοση κειμένου και στίχων Θέμις Μαρσέλλου.

Στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού Σαββατο.

Ο Αύγουστος θα κλείσει και φέτος με το μεγαλύτερο Hip-Hop Festival της Κύπρου!

Το The Cyprus Hip-Hop Festival θα λάβει μέρος για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας, στη Μουσική Σκηνή RED.

Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 17:00.

Άρχισαν οι εκδηλώσεις του 4ου Λαογραφικού τριημέρου του Ομίλου “Κτήμα- – Πάφος 2017” με παρέλαση των κυπριακών και ξένων χορευτικών συγκροτημάτων που μετέχουν στο τριήμερο φεστιβάλ από το Κάστρο στα Δημοτικά Μπάνια.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ το Σάββατο στην πλατεία Δημαρχείου θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από κυπριακά συγκροτήματα και από τα συγκροτήματα του Αμάν και της Τσεχίας.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα με παραδοσιακά αντικείμενα, ποτά, εδέσματα καθώς και έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων.

Θα παρουσιαστούν επίσης παραστάσεις Καραγκιόζη.

Κυριακή 26 Αυγούστου.

1700 Παράσταση “Xana Zoo!” όπου παρουσιάζονται όλες οι επιτυχίες του Μάνου Βαφεάδη που λάτρεψαν τα παιδιά μέσα από το «Mazoo and the Zoo» και το «Xana Zoo».

Στο Δημοτικό Στάδιο Υψωνα, Λεμεσός 2100.

Θεατρική παράσταση του μιούζικαλ “Mamma Mia!” σε κείμενο Catherine Johnson, σε σκηνοθεσία, απόδοση κειμένου και στίχων Θέμις Μαρσέλλου.

Στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, Λάρνακα. 

Ο πεζόδρομος του Πρωταρά θα γεμίσει και φέτος μουσικούς και μουσικές, χάρη στο MoonWalk.

Την εκδήλωση που συνδυάζει τη μουσική με τη θάλασσα και την πανσέληνο!

Το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου στις 20.00 ο παραλιακός πεζόδρομος του Πρωταρά θα "μεταμορφωθεί" και φέτος σε ένα συναρπαστικό "μουσικό μετρό" υπό το φεγγαρόφως της πανσελήνου.

Συγκεκριμένα, υπό τον ήχο μουσικών συνόλων κατά μήκος, σκορπισμένων σε διαφορετικά πόστα κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου της Περνέρα και του Πρωταρά, ξεκινώντας από το Ξενοδοχείο ΤΕΤΥΚ στη θαλάσσια περιοχή της Περνέρας και καταλήγοντας στο ύψος των Τουριστικών Μονάδων «Yianna Marie», κάτω από το φως της Πανσελήνου θα μας δώσουν τη διαφορετική επιλογή «δι-εξόδου» που αναζητούμε όλοι μας, καθώς οι καλοκαιρινές μας διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους.

Η εκδήλωση κορυφώνεται με μία μεγάλη συναυλία από τους Imam Baildi.

Ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει συναυλία υπό το σεληνόφως υπό το κουιντέτο κλαρίνων Clariverse υπό τη διεύθυνση του Μάριου Μάρκου.

Όσοι βρεθούν στο υπαίθριο θεατράκι της προκυμαίας, θα απολαύσουν μια ειδυλλιακή βραδιά, παρέα με την πανσέληνο του Αυγούστου.

θεατράκι προκυμαίας (ανατολική άκρη παραλιακής επίχωσης), 20.00.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοινώνει ότι φέτος, για πρώτη φορά, θα γιορτάσει την αυγουστιάτικη Πανσέληνο, ανοίγοντας για το κοινό την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 τους αρχαιολογικούς χώρους Κουρίου, Αγίου Γεωργίου Πέγειας και Αρχαίου Ιδαλίου.

Οι χώροι θα είναι ανοικτοί μεταξύ των ωρών 7:30 μ.μ. – 11:00 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων προσκαλεί το κοινό στους συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους, για μια μαγική βραδιά «Κάτω από το Φεγγάρι», περιδιαβάζοντας τα μνημεία στο σεληνόφως και απολαμβάνοντας μια ξεχωριστή αίσθηση του χρόνου αλλά και των αρχαίων καταλοίπων.

Στο πλαίσιο των εορτασμών, στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίου Ιδαλίου θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση στις 8:30 μ.μ., με τη συμμετοχή ενός ηθοποιού και ενός μουσικού, στην οποία θα αναγνωστούν κείμενα σχετικά με το αρχαίο και νεότερο Ιδάλιο, με τη συνοδεία βιολιού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας και η διάρκεια θα είναι 40 λεπτά.

Μουσική συναυλία θα πραγματοποιηθεί και στον αρχαιολογικό χώρο Αγίου Γεωργίου Πέγειας, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Σωτήρη Καραγιώργη, σε συνεργασία με τον Δήμο Πέγειας.

Τέλος, στον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου, εν αντιθέσει με τις μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο αρχαίο θέατρο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη σιγή και τα ερείπια του χώρου, με θέα τη θάλασσα και το μοναδικό τοπίο, στο ημίφως.