Τη δημόσια υγεία απειλούν τα λύματα στην παραλία των Μαντριών καταγγέλλουν οι Οικολόγοι.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Ανδρέας Ευλαβής, μετά από καταγγελίες που δέχτηκε επισκέφθηκε χθες την οργανωμένη παραλία των Μαντριών στην Πάφο.

Η εικόνα ήταν τραγική και το θέαμα αποκρουστικό σημειώνει ο Ανδρέας Ευλαβής αφού τα περιττώματα, τα λύματα και οι αφροί μέσα στο θαλάσσιο νερό αλλά και στην παραλία, συνέθεταν μια εικόνα απαίσια και καθόλου τιμητική.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα, συνεχίζει ο Ανδρέας Ευλαβής, είναι το γεγονός ότι τίθεται για πολλοστή φορά σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Πολίτες που έδωσαν τις πληροφορίες για το περιστατικό υποστηρίζουν ότι η όλη κατάσταση άρχισε πριν από μερικές μέρες και ότι μέρα με τη μέρα η κατάσταση γίνεται χειρότερη.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο κοινοτάρχης Μαντριών, ο οποίος αναμένεται να προβεί στις δικές του ενέργειες.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κάλεσε το Τμήμα Αλιείας να διερευνήσει τις καταγγελίες και τις τυχόν επιπτώσεις που έχει αυτή η κατάσταση στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Οι Οικολόγοι θεωρούν πως οι έλεγχοι στα μικρά σκάφη τόσο κατά την αναχώρηση όσο και κατά την αποχώρηση τους από τα λιμανάκια, είναι πλέον επιβεβλημένη, οπόταν και κάλεσαν το νεοσύστατο υφυπουργείο ναυτιλίας να αναβαθμίσει τον μέχρι σήμερα εποπτικό έλεγχο που ασκεί στα σκάφη και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες θεσμικές και νομοθετικές αλλαγές που χρειάζονται για να εξασφαλιστεί η ορθή διαχείριση των αποβλήτων των σκαφών.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ