Για το Γλωσσάρι και πάλι ο λόγος.

Νέα διάσταση προσλαμβάνει η υπόθεση με το περιβόητο «Γλωσσάρι», καθότι όπως καταγγέλλει η πρωτοβουλία των δημοσιογράφων που διαφώνησαν με το περιεχόμενο και κατ’ επέκταση με την υιοθέτησή του, το «Γλωσσάρι» έχει κυκλοφορήσει σε ξένα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης(ΜΜΕ) και διεθνείς οργανισμούς που έχουν άμεση σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

Όπως καταγγέλλουν, η Ένωση Συντακτών Κύπρου(ΕΣΚ) αγνόησε την επιστολή 170 δημοσιογράφων και λειτουργών του Τύπου, με την οποία οι προσυπογράφοντες ζητούσαν απόσυρση του «Γλωσσαρίου» και, παράλληλα, καταγγελία του ΟΑΣΕ για τη συγγραφή του.

«Τότε θεωρήσαμε ότι αυτό υπέσκαπτε την ελευθερία Τύπου.

Σήμερα τα πράγματα έχουν πάρει νέα διάσταση.

Το "Γλωσσάρι", όπως το διαβάσαμε όλοι, έχει κυκλοφορήσει σε ξένα ΜΜΕ και διεθνείς οργανισμούς που έχουν άμεση σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στο Κυπριακό, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ότι οι δημοσιογράφοι χρησιμοποιηθήκαμε ως πιόνι για να προωθηθούν άλλοι στόχοι», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Η πρωτοβουλία των διαφωνούντων με το «Γλωσσάρι» δημοσιογράφων, προχωρούν σε νέο κύκλο συλλογής υπογραφών-για δεύτερη φορά-με στόχο την ισχυροποίηση της πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει.

«Οι συνυπογράφοντες αυτή την ανακοίνωση θα προχωρήσουμε συλλογικά σε καταγγελία του "Γλωσσαρίου" σε διεθνή βήματα που θεωρούμε απαραίτητο να γίνει και σας καλούμε να μας στηρίξετε με την υπογραφή σας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία των διαφωνούντων με το «Γλωσσάρι» δημοσιογράφων