ΑΚΕΛ ΠΑΦΟΥ.

Αποχώρηση της δημοτικής ομάδας απο την ολομέλεια του δημοτικου συμβουλίου.

Η ανακοίνωση:

“Σε σχέση με την δημόσια συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου που έγινε στις 23 Ιουλίου 2018 και την αποχώρηση συναδέλφων μελών του Δημοτικού Συμβούλιου, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα:

1. Ως Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ, θεωρούμε ότι το συντομότερο δυνατό το θέμα του Νομικού Συμβούλου του Δήμου πρέπει να ξεκαθαρίσει αφού η καθυστέρηση στην επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος μόνο προβλήματα δημιουργεί στην ομαλή λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ πληγώνει ανεπανόρθωτα το κύρος του σώματος.

2. Είναι εντός αυτών των πλαισίων, που προτείναμε μετά την δήλωση της πρόθεσης των συναδέλφων να αποχωρήσουν από την συνεδρία τη θέση ότι το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να απασχολήσει την Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρώτη τακτική συνεδρία μετά τις θερινές διακοπές , έτσι ώστε με νηφαλιότητα να προχωρήσουμε στην λήψη των ανάλογων αποφάσεων.

3. Η πιο πάνω τοποθέτηση κατατέθηκε και γραπτώς μέσω χειρόγραφου σημειώματος το οποίο αναγνώστηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και βρίσκεται στα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίας.

4. Στα πλαίσια της τοποθέτησης μας διευκρινίσαμε ότι στην περίπτωση μη συζήτησης του θέματος κατά την συνεδρία αμέσως μετά τις θερινές διακοπές επιφυλάσσουμε σαν Δημοτική Ομάδα κάθε νόμιμο μας δικαίωμα και μέτρο αντίδρασης.

5. Υπενθυμίζουμε τους συμπολίτες μας ότι αρκετές φόρες στο πρόσφατο παρελθόν ως Δημοτική Ομάδα εκφράσαμε δημόσια και ξεκάθαρα τη θέση μας τόσο για το θέμα του Νομικού Συμβούλου όσο και για την ανάπλαση της Λεωφόρου Ελλάδος, οι θέσεις μας αυτές πλείστες τόσες φορές έγιναν αντικείμενο δημόσιου διαλόγου.

6. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θεωρούμε την συμπεριφορά του Δημάρχου για τα συγκεκριμένα θέματα ως παρελκυστική.

7. Ως Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στο Δημοτικό Συμβουλίου διαβουλευόμενοι με μεστό και ξεκάθαρο λόγο μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.”