Δύο ληστείες διαπράχθηκαν στην Πάφο.

Δύο ληστείες διαπράχθηκαν χθες στην Πάφο με λεία 40.000 και 2000 ευρώ αντίστοιχα ενώ έγινε και χρήση όπλου στη μια από αυτές.

Σύμφωνα με την καταγγελία ιδιοκτήτη επιχείρησης Ψησταριάς η οποία βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Πάφου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αφού είχε κλείσει την επιχείρησή του και κατευθυνόταν στο αυτοκίνητο του κρατώντας στα χέρια του την τσάντα με το χρηματικό ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ, τον προσέγγισαν δύο κουκουλοφόροι οι οποίοι του επιτέθηκαν επιχειρώντας ταυτόχρονα να του αρπάξουν τη τσάντα με τα χρήματα, υπό την απειλή όπλου.

Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε υπήρξε συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο ληστές να ρίξει, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εστιάτορας στην Αστυνομία, ένα πυροβολισμό στον αέρα για εκφοβισμό.

Τελικά οι δράστες άρπαξαν την τσάντα με τα χρήματα και διέφυγαν με αυτοκίνητο μάρκας Mazda 323 το οποίο διαπιστώθηκε από έρευνα της αστυνομίας ότι είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Πάφου όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απελύθη.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την σκηνή και διεξάγει εντατικές έρευνες για εντοπισμό των δραστών.

Στην δεύτερη περίπτωση κάτοικος της περιοχής Μεσόγης από την Αίγυπτο κατήγγειλε στην αστυνομία ότι άκουσε φασαρία έξω από την οικία του και βγήκε να δει τι συμβαίνει.

Τότε του επιτέθηκαν με ξύλο δύο άγνωστα πρόσωπα τα οποία του απέσπασαν με την βία δυο χιλιάδες ευρώ.

Μετά από έρευνα η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων εναντίον δύο προσώπων από Συρία 21 και 26χρόνων οι οποίοι και αναζητούνται.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ