Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα.

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο των Χαρουπόμυλων στην Πάφο θα πρέπει να προβληματίσει ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ Πάφου και Πρόεδρος της Πολεοδομικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στο κτίριο το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Πάφου σε κατοικημένη περιοχή ο κ. Λετυμπιώτης δήλωσε ότι θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα αφού οι συχνές φωτιές και η εγκατάλειψη απειλούν την στατικότητα του κτιρίου καθιστώντας το επικίνδυνο.

Ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι θα θέσει το ζήτημα προς συζήτηση στην επόμενη ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου αφού θα πρέπει ο δήμος να λάβει άμεσα μέτρα για να καθαριστεί ο χώρος και ταυτόχρονα να προστατευτεί.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πάφου της Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου Μιχάλης Χ’’Μιτσής είπε αναφερόμενος στο ίδιο θέμα είπε ότι οι Χαρουπόμυλοι βρίσκονται κάτω από την διαχείριση της Συνεργατικής Τράπεζας ενώ παράλληλα διερωτήθηκε γιατί το κτίριο αφέθηκε εγκαταλελειμμένο.

Ο κ. Χ’’Μιτσής συμφώνησε ότι η εγκατάλειψη φέρνει προβλήματα στην στατικότητα του κτιρίου και διερωτήθηκε εάν αυτό γίνεται επί σκοπού ώστε το κτίριο να κατεδαφιστεί και στην θέση του να ανεγερθεί πολυώροφη οικοδομή.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ