Αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Η ΠΕΟ σημειώνει με μεγάλη ανησυχία την μεγάλη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας από το 2013 μέχρι το 2017 ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων αυξήθηκε κατά 34,6% και η συχνότητα αυξήθηκε κατά 27,3%.

Μέχρι σήμερα, για το 2018, 5 ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στην εργασία σε σύγκριση με 4 που χάθηκαν ολόκληρο το 2017.

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η αύξηση στους κλάδους Ξενοδοχείων και χώρων εστίασης με 74% , το Εμπόριο με 59% και στον κλάδο των Μεταφορών και Αποθήκευσης με 48%.

Η αύξηση των ατυχημάτων ανεφερε η Σωτηρουλα Χαραλαμπους αποτελεί μεγάλη οπισθοχώρηση, παίρνει πίσω την Κύπρο και σ’ αυτό το κεφαλαιώδης ζήτημα για τις συνθήκες απασχόλησης των εργαζομένων στην Κύπρο.

Είναι ξεκάθαρο , συνεχισε, ότι η οικονομική κρίση, χρησιμοποιείται και σ’ αυτό τον τομέα από τους εργοδότες μέσα στο γενικότερο πλαίσιο απορρύθμισης της εργασίας και συμπίεσης των εργατικών δικαιωμάτων, για εκπτώσεις και μη λήψη των μέτρων που υποχρεώνονται με βάση νομοθεσία να λάβουν στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας.

Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΕΟ, κατεληξε, απαιτεί το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να υπάρξει αναστροφή της σημερινής αρνητικής κατάστασης.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ