Διάταγμα 6ημερης κράτηση.

Διάταγμα 6ημερης κράτησης επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον του 35χρονου ο οποίος συνελήφθη βάσει μαρτυρίας ως ύποπτος για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου που ανήκει σε ζεύγος δημοσιογράφων από την Πάφο.

Σύμφωνα με την υπόθεση τον Ιανουάριο ο Δημοσιογράφος Μάριος Ιγνατίου δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιον ο οποίος συστήθηκε ως ο Μελής από την Τίμη και ο οποίος του παραπονέθηκε για συγκεκριμένο δημοσίευμα που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ο δημοσιογράφος για διάπραξη ληστείας ισχυριζόμενος ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα τον φωτογραφίζει και τον κάλεσε να το αποσύρει.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο η γενική συμπεριφορά του ομιλούντα ενέπνεε φόβο και απειλή και γιαυτό απέσυρε το δημοσίευμα.

Ήταν πάντως γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο που είναι γνωστό ως ο Μελής από την Τίμη είχε συλληφθεί για διερευνώμενη υπόθεση ληστείας σε τράπεζα εμπρησμό αυτοκινήτου και άλλα αδικήματα.

Στην περίπτωση του εμπρησμού του αυτοκινήτου των δημοσιογράφων στην κατάθεσή του ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι φιλικό του πρόσωπο του ζήτησε να μεταβούν σε πρατήριο καυσίμων γιατί είχε μείνει από βενζίνη.

Μετά από διερεύνηση του κλειστού κυκλώματος του πρατηρίου διεφάνη ότι ο ύποπτος με άλλο πρόσωπο επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο πρατήριο και έβαλαν καύσιμα σε πλαστικά μπουκάλια 40 λεπτά πριν τον εμπρησμό και όχι την ώρα που είχε δηλώσει στην κατάθεσή του ο ύποπτος.

Στο δικαστήριο η υπεράσπιση του υπόπτου ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία δεν έχει σαφή προσανατολισμό στα άτομα που θα καλέσει για να δώσουν κατάθεση πλην των ατόμων της οικογένειας γι αυτό και ζήτησε η κράτηση του υπόπτου να περιοριστεί στις 4 ημέρες και όχι στις 6 που ζητούσε η αστυνομία.

Το αίτημα της υπεράσπισης δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο γιατί όπως είπε ο Δικαστής της υπόθεσης το ανακριτικό έργο δεν περιορίζεται μόνο στη λήψη καταθέσεων αλλά και στον εντοπισμό στοιχείων που να συνδέουν τον ύποπτο με την υπόθεση που στην προκειμένη περίπτωση περιλαμβάνει και τον εντοπισμό του δεύτερου προσώπου που καταγράφεται στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του πρατηρίου καυσίμων.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ