Πολιτιστική αντζέντα.

Με αφορμή τη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Λεμεσού, οργανώνεται έξω από το κατάστημα των Public στις 16.00, ένα ταξίδι στον κόσμο του παραμυθιού «Ένας γίγαντας που τον έλεγαν Μ.Π.» της Μάγδας Κωστοπούλου-Μπέριου που διηγείται την απίστευτη ιστορία της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου.

Τα παιδιά ταξιδεύουν με την ηρωίδα σε μια συναρπαστική διαδρομή καθώς προσπαθεί να κατακτήσει το παιδικό της όνειρο και να φτάσει στο μακρινό φεγγάρι.

Μαζί της ανακαλύπτουν την αξία της προσπάθειας και τη δύναμη της θέλησης.

Μαθαίνουν να ονειρεύονται και να τολμούν, όπως ακριβώς τόλμησε και αυτή.

Η Μαρία Πολύζου είναι η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο Δρόμο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα το 1996.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που έκαναν τα έργα της παιδικής σκηνής Βεστιάριο ‘Τα 3 γουρουνάκια και ο λύκος Λιλύκος’, ‘Η Χιονάτη και οι εφτά νάνι’ ετοιμάζει τη νέα της παραγωγή ‘Τα 3 γουρουνάκια και ο λύκος Τράλα-Λύκος ο ξάδερφος’, το νούμερο δύο.

Πρεμιέρα Σάββατο 3 Μαρτίου, Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 15.00 & 17.00.

Τελειται τη Κυριακη από τον ιερο ναο Γενησεως του Σωτηρος Χριστου στην Ταλα το ετησιο μνημοσυνο των ηρωων Χρηστου Κκελη, Μιλτιαδη Στυλιανου, Γεωργιου Μιχαηλ και Χαραλαμπου Καραγιαννη.

Του μνημοσυνου θα προστει ο αρχιεπισκοπος Χρυσοστομος και επιμνημοσυνο λογο θα εκφωνησει ο προεδρος της βουλης των αντιπροσωπων Δημητρης Συλουρης.

Καταθεση στεφανων θα γινει στο χωρο του μνημειου στην περιοχη Απης.

Το πετριδειο ιδρυμα και το διαδικτυακο περιοδικο «Ζωη και Τεχνη» οργανωνουν στις 5 το απογευμα στο Τεχνοπολις 20 εκδηλωση για την απονομη των βραβειων του 3ου πανεληνιου λογοτεχνικου διαγωνισμου «Χριστοδουλος και Μαρια Πετριδη.»

Οι δρόμοι της Πάφου αναμένεται να πλημμυρήσουν με περισσότερους από 2,500 δρομείς που θα συμμετάσχουν στην 20η διοργάνωση του Logicom Cyprus Marathon, που θα γίνει την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018 στις 7.30 το πρωι.

Το πολύχρωμο «ποτάμι» από δρομείς πολλών εθνικοτήτων θα ξεκινήσει από την Πέτρα του Ρωμιού όπου σύμφωνα με τον Όμηρο γεννήθηκε η θεά της ομορφιάς και του έρωτα Αφροδίτη και θα τερματίσει στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου!

Παράλληλα με τον αγώνα του Μαραθωνίου δρόμου θα διοργανωθούν και Ημιμαραθώνιος (21χλμ.), αλλά και αγώνες δρόμου 10 και 5 χιλιομέτρων.

Παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου διοργανώνεται σήμερα Κυριακή από το παλαιοβιβλιοπωλείο "ο ταξιδευτής" και το καφενείο Χαράτσι στην Λευκωσια.

Οι επισκεπτες θα εχουν την ευκαιρία, ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο του βιβλίου να βρουν βιβλία, απολαμβάνοντας την παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Έκθεση χειροποίητων ειδων στην οποια συμμετέχουν 25 εκθέτες από την Κύπρο και άλλες 7 χώρες οργανωνεται σημερα στο ΧΙΛΤΟΝ.

Στην πλειοψηφία οι εκθέτες είναι άνεργοι, που έκαναν το χόμπυ τους επάγγελμα, αλλά και επαγγελματίες που ασχολούνται με το χειροποίητο.

Οι Little Worry People παρουσιάζουν μια παράσταση σταθμό για το παιδικό θέατρο.

Μια ευρηματική παράσταση με θέμα το Μπούλινγκ και τον κοινωνικό ρατσισμό, που όλοι περίμεναν να γίνει.

Κυριακή στην Εγκωμη.

Οι πιανίστριες Galina Dimova, Ivelina Ruseva, Nina Ioannidou, και Natalia Lezedova προσκαλούν το κοινο σε ένα ρεσιτάλ αφιερωμένο στο πιάνο, στις 6μμ, στο Τεχνόπολις 20, όπου θα παρουσιάσουν σόλο έργα και ντουέτα αλλά και έργα για έξι χέρια!

Το χωριό Λιμνάτης έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα που το κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα χωριά της Κύπρου.

Είναι το χωριό της αμυγδαλιάς.

Σε καμιά περιοχή της Κύπρου δεν υπάρχουν τόσες πολλές αμυγδαλιές.

Το Σύμπλεγμα των χωριών Κουρή και Ξυλούρικου ετοιμάζεται και φέτος για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, τη 13η Γιορτή της Ανθισμένης Αμυγδαλιάς, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου από τις 11:00-16:00 π.μ στην Κοινότητα Λιμνάτη Λεμεσού.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ