Τα επιχειρηματικά συμφέροντα βρίσκουν τον τρόπο να διαβρώνουν τον κρατικό μηχανισμό.

Την έντονη δυσφορία του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, του ΕΤΕΚ, απλών πολιτών αλλά και τον προβληματισμό του Δήμου Πέγειας όπου υπάγεται η περιοχή, έχει προκαλέσει η νέα ανάπτυξη στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών στη ζώνη προστασίας της παραλίας.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος είχε δώσει θετική γνωμάτευση για ανάπτυξη στην περιοχή Θαλασσινές σπηλιές η οποία είναι ο βιότοπος της μεσογειακής φώκιας – μονάχους – μονάχους.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών με σημερινές του δηλώσεις είπε ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα βρίσκουν τον τρόπο να διαβρώνουν τον κρατικό μηχανισμό ώστε να μην λειτουργεί ως θα έπρεπε γι αυτό και γινόμαστε για άλλη μια φορά μάρτυρες κατάφωρων περιβαλλοντικών παραβιάσεων.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας διεξάγεται αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή στην παρουσία του Κινήματος Οικολόγων και άλλων ΜΚΟ απαιτώντας Την εφαρμογή των Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη διατήρηση και διαχείριση της φύσης και της άγριας ζωής, χωρίς εκπτώσεις, χαλαρώσεις, και παρεκκλίσεις.

Την Κυριακή στις 11 το πρωί προγραμματίζεται εκδήλωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Θαλασσινές σπηλιές όπου αυτή την στιγμή ανεγείρονται 6 κατοικίες με πισίνες ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ