Πολιτιστική αντζέντα.

Τουρνουά νέων Γκολφερς από είκοσι χώρες στην Πάφο Πραγματοποιείται το επόμενο τριήμερο το καθιερωμένο τουρνουά γκολφ για νεαρούς γκολφερς, το «Σεβερης Τζουνιορ οπεν», το οποίο είναι ενταγμένο τα τρία τελευταία χρόνια στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας γκολφ.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον Νίκο Σεβερη, πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ που εργάστηκε σταθερά για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Κύπρο ιδρύοντας και την πρώτη ακαδημία γκολφ στην Κύπρο.

Ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Στέλιος Πατσαλιδης δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες στον αγώνα, νέοι και έφηβοι αθλητές, συναγωνίζονται σκληρά αφού η βαθμολογία του συγκεκριμένου αγώνα μετρά στην Ευρωπαϊκή κατάταξη τα τρία τελευταία χρόνια κάτι που φανερώνει και τα βήματα προόδου που σημειώνονται στο Κυπριακό Γκολφ.

Ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Στέλιος Πατσαλιδης ανέφερε ότι στον αγώνα που ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή συμμετέχουν 110 παιδιά από 20 διαφορετικές χώρες, κυρίως χώρες της Ε.Ε., αλλά και από άλλες χώρες όπως Ρωσία, Ουκρανία, Ελβετία και χώρες της περιοχής όπως Ισραήλ και Αίγυπτος.

Στην πρώτη κατηγορία που τα αποτελέσματα μετρούν στην Ευρωπαϊκή κατάταξη μετέχουν 59 παιδιά ανάμεσα τους και 8 Κύπριοι.

Ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ απεκάλυψε ότι βρίσκονται σε επαφή με τον ΚΟΑ και το Υπουργείο Παιδείας με στόχο να ενταχτεί το άθλημα στα σχολεία.

Ο κ.Πατσαλιδης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες, σημείωσε όμως ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία όσο και ο παγκόσμιος οργανισμός για την προώθηση του γκολφ είναι έτοιμοι να επιδοτήσουν μια τέτοια συνεργασία.

Μαρί Σεβερη Η σύζυγος του μακαρίτη Νίκου Σεβερη, Μαρί Σεβερη που ζει μόνιμα στην Ελβετία αλλά επισκέπτεται συχνά την Κύπρο, δήλωσε ότι το γκολφ δεν ήταν απλά το χόμπι του συζύγου της αλλά η διέξοδος του από κάθε πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Ο Νίκος Σεβερης απεβίωσε το 2011 και η οικογένεια του θέλοντας να τιμήσει την μνήμη του αλλά και να βοηθήσει στην διάδοση του αθλήματος που αγαπούσε ιδιαίτερα ο Νίκος Σεβερης χορήγει κάθε χρόνο το τουρνουά για νέους αθλητές.

Η Μαρι Σεβερη σημείωσε ότι ο Νίκος Σεβερης επένδυε πάντα στα παιδιά και τον ενδιέφερε να μάθουν τα παιδιά να παίζουν γκολφ.

Γι’αυτό κατέληξε και η ίδια μετά τον θάνατο του , σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ, έχουν θεσμοθετήσει αυτό το τουρνουά.

Συνεχιζονται το Σαββατο οι εκδηλωσεις του Παφιτικου καρναβαλιου.

Οι Κανταδόροι ΓΙΩΡΓΑΛΛΕΤΟΥ τραγουδούν στα στενά δρομάκια του Εμπορικού Κέντρου καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια στις 11.00 το πρωΐ του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου και καταλήγουν στην Πλατεία Κέννετυ όπου τραγουδούν σε παρεΐστικη και κεφάτη ατμόσφαιρα με το κοινό της Πάφου.

 Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» διοργανώνουν στις 6 το απογευμα εκδήλωση με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια.

Τραγουδούν οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ, η Χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, η Χορωδία Αρίονες και η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού».

Θα προσφέρεται δωρεάν ποτό.

Εξαλου Ο Δήμος Λεμεσού και το Studio 8 School of Art & Design διοργανώνουν την εκδήλωση «Aναβίωση του Παλιού Καρναβαλιού της Λεμεσού».

Ο Δήμος Λεμεσού ανακατασκευάζει και παρουσιάζει τα σατιρικά άρματα του καλλιτέχνη Κώστα Μαυρογένη, κατασκευής 1969, με θέμα «Τζείνον το γήπεδο που ελέαμεν…» και «Το Καρναβάλι Λεμεσού νικά τις Προεδρικές Εκλογές» κατασκευής 1972.

Τα άρματα θα παρουσιαστούν στον ίδιο ακριβώς χώρο όπου ο καλλιτέχνης δημιουργούσε για 40 και πλέον χρόνια.

Φωτογραφίες και μακέτες παλιών σατιρικών αρμάτων του καλλιτέχνη θα εκτίθενται στον χώρο. Συμμετέχει το Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο «΄Ιλαντρον».

Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Δρ. Μίμης Σοφοκλέους και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.

11 Φεβρουαρίου 11.30 π.μ. Παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση Εκκίνηση: Παραλιακός Δρόμος, φώτα τροχαίας Δημοσίου Κήπου, με κατεύθυνση προς το παλιό Λιμάνι.

Κατάληξη: Χώρος στάθμευσης του Μόλου που βρίσκεται κάτω από την καφετέρια “Red” (δεύτερος χώρος στάθμευσης).

12.30 μ.μ. Παιδικό Πάρτι στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων διοργανώνουν ένα αλλιώτικο πάρτι για τους μικρούς μας φίλους, μουσική από DJ, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, και αγαπημένοι ήρωες κινουμένων σχεδίων, καρουζέλ και άλλα παιχνίδια καθώς και εκπλήξεις. 6.30 μ.μ.

Εκδήλωση Κανταδόρων έξω από το Πέραμα Τραγουδούν για σας οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της ομάδας, Γιώργο Γιωργαλλέτο.

Τελείται την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλου στην Πάφο, το ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των ηρώων Ανδρέα Τσέλεπου, Κώστα Καρνάβαλου και Βλαδίμηρου Ηρακλέους.

Του μνημοσύνου θα προστεί ο επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος, ενώ επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Ανακοίνωση των οργανωτών αναφέρει ότι κατάθεση στεφάνων θα γίνει μόνο από τις επίσημες αρχές.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ